Starosta končí po siedmich dňochBrainee x Canva
StoryEditor

Na pozícii starostu v obci Svinia vydržal len sedem dní. Odsúdili ho totiž za napadnutie exstarostu

nik22.12.2022., 16:51h

Obec Svinia, ktorá sa nachádza v okrese Prešov, si starostu neužila príliš dlho. Po siedmich dňoch, ktoré vo funkcii strávil, končí.

Lajkuj Brainee.sk na

Starosta obce Svinia Vladimír Bendík bol odsúdený prešovským krajským súdom za napadnutia verejného činiteľa. Incident sa mal odohrať v roku 2017, kedy mal Bendík napadnúť starostu, ktorý bol v tom čase vo funkcii, píše sa na portáli tvnoviny.sk.

Čistý register

Vladimír Bendík mal pred svojím nástupom do funkcie čistý register trestov. Po incidente sa spustil súdny spor, ktorý trval päť rokov, pričom Bendíka odsúdili. Následne sa proti rozhodnutiu odvolal a prípadom sa začal zaoberať krajský súd. 

Ten teraz vydal vyhlásenie o vine súčasného starostu obce Svinia. Súd rozhodol o peňažnom treste vo výške 300 eur, ale aj napriek tomu je právoplatne odsúdený. 

image

Hovorili mi, že skôr budem mŕtvy, než zložím sľub, hovorí starosta spišskej obce Žehra, ktorý sa musel skrývať v lese

Vo funkcii bol krátko

Na pozícii starostu sa príliš dlho neohrial, celkovo vo funkcii strávil len sedem dní. Keď mu rozsudok doručili na obec, automaticky mu mandát zanikol a poslanci si zvolili zastupujúceho starostu. 

Bendík ale aj naďalej hovorí, že je nevinný a len sa bránil. Nečakal, že rozsudok bude práve takýto, pretože očakával oslobodzujúce rozhodnutie súdu. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 22:36