David Beckham prišiel vzdať úctu zosnulej panovníčke po 13-hodinovom čakaní v rade. Roger Harris/Via Reuters
StoryEditor

VIDEO Futbalová hviezda stála 13 hodín v rade. David Beckham si uctil kráľovnú Alžbetu II.

Nikola Michalkova18.09.2022., 09:34h

Dojímavé video futbalovej hviezdy Davida Beckhama ukazuje futbalistu v slzách. Na to, aby mohol vzdať úctu vo Westminsterskej hale čakal 13 hodín v rade.

Lajkuj Brainee.sk na

V piatok popoludní verejnosť vzdala úctu kráľovnej Alžbete II. vo Westminsterskej hale v Londýne. Po niekoľko hodinovom čakaní vzdala úctu aj anglická futbalová hviezda David Beckham. 

Čakal 13 hodín

Beckhama v hale v Londýne, kde leží telo zosnulej panovníčky, videli okolo tretej hodiny popoludní. Bolo to 13 hodín po tom, čo ho prvýkrát videli stáť v rade. Oblečený v čiernom obleku, tmavomodrom kabáte a plochej šiltovke, povedal, že aj napriek tomu, že v rade stál viac ako 12 hodín, jeho kolená sú v poriadku, hoci sa to nedá povedať o jeho chrbte. 

„Všetci tu chceme byť spolu, všetci chceme zažiť niečo, kde budeme oslavovať úžasný život našej kráľovnej,“ povedal Beckhame na portáli CNN.

„Viete, že niečo také je dnes určené na spoločné zdieľanie. Takže viete, že sme tu boli. Jeme Pringles. Jeme Sherbet Lemons, sendviče a kávu,“ pokračoval David. 

Prišiel za rodinu

V rozhovore s reportérom z ITV News sa Beckhame vyjadril, že „vyrástol v rodine rojalistov“. Vzdať úctu kráľovnej preto prišiel v menej svojich starých rodičov, ktorí by podľa neho určite stáli v rade, keby boli nažive. 

Beckhame tiež spomenul, aký je šťastný, že stretol kráľovnú pri mnohých príležitostiach, a takisto zdôraznil česť, ktorú cítil za to, že hral za národný anglický futbalový tím. 

„Vždy som chcel reprezentovať svoju krajinu, byť kapitánom v mojej krajine a zakaždým, keď sme tam stáli, keď sme mali na sebe tie tričká s tromi levmi, a spievali sme Boh ochraňuj našu kráľovnú.. Bolo to niečo, čo pre nás znamenalo tak veľa,“ povedal na portáli CNN. 

image

Zjednotení v žiali. Britské médiá vyzdvihujú údajné prímerie princov a bratov Williama a Harryho

Rada bola dlhá

Rada ľudí, ktorí si prišli uctiť kráľovnú do Westminsterskej haly sa tiahla míle pozdĺž južného brehu rieky Temža. Prechádzala okolo pamiatok, ako napríklad London Eye, Royal Festival Hall a divadlo Globe.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 17:41