Kanye West otvoril novú súkromnú školu. Randall Hill/Reuters
StoryEditor

Chce vytvoriť novú generáciu lídrov. Kanye West otvára súkromnú školu

Nikola Michalkova17.09.2022., 16:00h

Škola sa má zameriavať primárne na to, aby pripravila ďalšiu generáciu lídrov. Dostala názov Donda Academy a sídli v Simi Valley v Kalifornii.

Lajkuj Brainee.sk na

Škola je založená na platení školného a má cieľ pripraviť študentov, aby sa z nich mohla stať ďalšia generácia pripravená na vodcovské pozície prostredníctvom etiky integrity a starostlivosti, uvádza sa na webovej stránke školy.  

Pestrý rozvrh

Študenti v škole sa nebudú učiť len klasické predmety. „Každý deň sa naučia základy, rastú vo svojej viere a zažijú dve hodiny obohatenia,“ uvádza sa na portáli NME. 

Rozvrh okrem toho zahŕňa aj iné veci, ktoré sa študenti budú učiť a venovať sa im. „Zahŕňa školské bohoslužby, základné hodiny jazykových umení, matematiky a prírodných vied, obed a prestávku, obohacujúce kurzy vrátane svetového jazyka, vizuálneho umenia, filmu, zboru a parkouru.“

Má byť dostupná pre každého

Školné na škole Kanyeho Westa sa bude pohybovať okolo 15-tisíc dolárov za rok. „Prihlásiť sa môže každý bez ohľadu na finančnú situáciu. Finančná pomoc a štipendiá sú k dispozícii pre študentov, ktorí sa kvalifikujú.“

Prvé problémy

Na portáli Rolling Stone sa objavili tvrdenia dvoch rodín, že ich nútili podpísať NDA (zmluva o mlčanlivosti, pozn. red.),  aby sa ich deti zúčastnili. Konzultantka Tamar Andrews sa pre portál však vyjadrila, že rodičia každého študenta musia podpísať len neformálnu dohodu.

image

Stavajú školy, pomáhajú v boji proti rakovine alebo obetiam prírodných katastrof. Pozri si, ako zachraňujú životy známi športovci

„Úprimne, je nám jedno, či ľudia o škole vedia. Ľudia, ktorí chcú prísť do školy, hľadajú dobrú kresťanskú školu v tejto oblasti a vedia, že sme tam. Je tu tiež určitá sláva, ktorá súvisí s tým, že sme sa spojili s Dondou. Takže neviem, že musíme robiť reklamu, čo je požehnaním a prekliatím,“ pokračovala.

Škola však podľa slov Andrews nie je akreditovaná. O akreditáciu požiadala Západnú asociáciu škôl a vysokých škôl. Organizácia má školu navštíviť v decembri. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 22:37