Matka vyjednávala o cene dieťaťa na základe nákladov na plastiku nosa.Twitter/daily Star/
StoryEditor

Prípad, nad ktorým sa zastavuje mozog. Ruska predala novorodenca, aby si mohla zaplatiť plastiku

Alexandra Ševčíková17.07.2022., 14:00h

Svojho novorodeného syna predala za 200-tisíc rubľov. Chcela ísť na plastiku nosa.

Lajkuj Brainee.sk na

Ruská polícia musela riešiť naozaj zvláštny prípad. Matka predala svojho päťdňového syna za viac ako 3-tisíc eur. Zvrátenú rodičku zatkli v Kaspijku v Dagestane na juhu Rusku za obchodovanie s ľuďmi, píše Daily Star.

Podľa policajných správ si mala matka vziať zálohu vo výške približne 330 eur od páru, s ktorým sa len niekoľko dní po pôrode dohodla na predaji dieťaťa. Jej plán však stroskotal. Novorodencovi prišlo nevoľno a „noví rodičia“ s ním museli ísť do nemocnice. Tam si od nich vyžiadali rodný list.

image

Matka predala svojho päťdňového syna za takmer viac ako 3-tisíc eur.

Unsplash/ Fé Ngô/

Matka vyjednávala o cene dieťaťa na základe nákladov na plastiku nosa. Najprv sa dohodli na sume približne 1620 eur. Ako vysvetlila dvojica "nových rodičov" pri zatknutí, cena sa nakoniec vyšplhala na hodnotu viac ako 3200 eur.

Vo vyhlásení, ktoré získal portál Newsflash, vyšetrovací výbor Ruskej federácie pre Republiku Dagestan uviedol: „Orgány Vyšetrovacieho výboru začali trestné stíhanie proti 33-ročnej obyvateľke mesta Kaspijk.“ Ako vysvetlili, žena porodila 25. apríla tohto roku chlapca. O päť dní neskôr bola prepustená z nemocnice. Práve vtedy sa mala dohodnúť s miestnym párom, že mu za odmenu 200-tisíc rubľov odovzdá svojho syna.

image

Kňaz sa nám angažoval do rodiny, mama ho s krikom vyhnala. Filip popísal, ako oficiálne vystúpil z cirkvi

Následne sa mala zrieknuť práv na dieťa. Najprv dostala zálohu a koncom mája získala zvyšok platby. V tom čase sa miestna polícia dozvedela o trestnej činnosti. Podozriví boli zadržaní a v súčasnosti prebieha vyšetrovanie. Jeho cieľom je zistiť všetky okolnosti tohto trestného činu a upevniť dôkazy o vine a tresne matky novorodenca.

Celý tento ohavný čin sa žene z Ruska nevyplatil. Na fotografiách, ktoré boli urobené po zatknutí, vidieť, že žena plastiku nosa nestihla. Kto sa v súčasnosti stará o teraz už dvojmesačného chlapčeka, nie je známe.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 12:24