Šokujúce tajomstvá luxusných hotelovBrainee X Canva/
StoryEditor

Sledujú hostí, neperú posteľnú bielizeň. Tieto šokujúce tajomstvá si o luxusných hoteloch určite nevedel

Nikola Michalkova25.04.2024., 13:00h

Luxusné hotely sú síce drahé, ale zároveň skrývajú aj šokujúce tajomstvá. Prečítaj si tie, ktoré ťa zaručene zaskočia.

Lajkuj Brainee.sk na

Ľudia sa na portáli Reddit podelili so šokujúcimi tajomstvami, ktoré sa odohrávajú za „zatvorenými dverami“ luxusných hotelov.

Úmrtie na hoteli či sledovanie hostí

Pracovník kasína prerozprával príbeh svojho kolegu, ktorý pracuje ako manažér hotela Rio v Las Vegas. Ten opísal príbeh jedného páru, ktorý si chcel v hoteli rezervovať izbu, ale bol úplne vypredaný. „Krátko na to mu zavolali z hotelovej služby, že v izbe našli starší pár, ktorý nereagoval a pravdepodobne zomrel. Zavolali políciu a úrady telá odstránili. Krátko na to upratovačky izbu vyčistili. Manažér teda zavolal tomu páru a ponúkol im tú izbu. Boli nadšení a vzali si ju, pričom netušili, čo sa tam práve stalo. Manažér im dal zľavu,“ opísal používateľ, píše sa na portáli Yahoo.

image

V Grécku sa nachádza skryté mesto. Ponúka bohatú históriu, stáva sa populárnym aj u turistov

Ďalší používateľ hovorí, že známa sieť luxusných hotelov a rezortov, ktorých názov nespomína, si o hosťoch vedie databázu. Tvrdí, že získavajú fotografie z internetu a v podstate návštevníkov „sledujú“, aby si vytvorili profil. V databáze zachytávajú všetko – čo si hostia objednali na jedenie, koľko uterákov spotrebovali, aký nápoj im chutil, mená a narodeniny detí, tiež adresy a telefónne čísla. „Každý, kto pracuje v hoteli, má prístup do tejto databázy a môže vidieť vaše informácie. Nie tú to všetko dobré veci. Vieme, že ‚počas pobytu v Londýne ste sa k Jen správali ako k hovädu‘, vysvetľuje.

V niektorých hoteloch sú časté aj samovraždy. Pracovník v luxusnom hoteli opísal, že niektorí ľudia sa ubytovali, objednali si izbovú službu, využili všetky možnosti a potom spáchali samovraždu. „Došlo to až tak ďaleko, že zamestnanci mali zavedený systém, ktorý označoval ľudí na základe možnosti, že sa to stane a veľmi často ich kontrolovali. Keď človek s kreditnou kartou s nízkym limitom všetko vyčerpá na izbový servis a vybavenie, údajne to vyvolá poplach,“ opisuje.

Zákulisné informácie upratovačiek

Vedenie hotela by určite nebolo veľmi nadšené, keby sa ľudia dozvedeli, že niekedy upratovačky nestíhajú a tak sa stane, že niektoré obliečky nevyperú. Stať sa to môže napríklad v prípade, ak je hosť ubytovaný na jednu noc a obliečky pôsobia čisto a voňajú. „Vedenie niekedy dá pokyn upratovačkám, aby pranie vynechali, ak sa im zdá zbytočné. Takže tá čerstvá posteľná bielizeň, do ktorej ste sa zababušili? Možno v nej spal predchádzajúci hosť,“ hovorí používateľ.

Hotely často bývajú tiež strediskom, kde sa odohrávajú kongresy. Tie sa časti dokážu vymknúť spod kontroly, a tak si určili, že sa môžu konať jedine za účasti súkromnej bezpečnostnej služby. „Nie je orgánom činným v trestnom konaní ani nemá licenciu, robí takmer všetko, čo je potrebné, aby sa problémy nedostali na verejnosť. Väčšinou zatvárajú ľudí na izbách alebo ich eskortujú z mesta, ale niekedy vedia byť aj drsní. Nikto z účastníkov kongresu však nevie, že tam sú, a personál hotela sa tvári, že ich nevidí,“ opisuje na Reddite.

Ďalší používateľ opísal, že počas práce v jednom hoteli, absolvoval školenie, ktoré hovorilo o afére (kódexe správania). „Nikdy sa nezmieňujte o osobe, ktorá je stálym hosťom, a nehovorte nič o jeho spoločnosti, s ktorou príde do hotela. To sa stalo pravidlom po tom, čo nejaký komorník v podstate odštartoval veľmi nepríjemný rozvod bohatého hosťa,“ vysvetlil.

V jednom hoteli sa museli pracovníci parkoviska starať aj o cennosti v autách. Používateľ opísal, že aby sa predišlo krádežiam a vlámaniam, museli prehľadávať hosťom autá, keď využili ich služby. „Prechádzali sme ich autá a vyberali sme z nich všetko cenné. Ukryli sme to v našej konferenčnej miestnosti. Potom sme to všetko vrátili späť, než sme auto priviezli,“ opísal. Ďalší používateľ opísal, že ľudia pracujúci na recepcii, poznajú všetky sexuálne pracovníčky. „Dávame im vodu pri odchode a niekedy im zavoláme taxík. Vedeniu sa to nepáči, ale dávajú nám dobré prepitné,“ uzatvára.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 13:32