V Simpsonovcoch zomrela dlhoročná postavaDisney
StoryEditor

Simpsonovci po 34 rokoch zabili jednu z populárnych postáv. Ktoré ďalšie seriálové úmrtia nás najviac šokovali?

Miroslav Kamody24.04.2024., 12:30h

Jedna z postáv zo Simpsonovcov je definitívne minulosťou. Ktoré z ďalších seriálových úmrtí nás dokázali prekvapiť a rozplakať?

Lajkuj Brainee.sk na

U Vočka je po novom o jednu prázdnu barovú stoličku viac. Ako informuje portál New York Post, tvorcovia seriálu Simpsonovci sa rozhodli zabiť po viac ako troch desaťročiach jednu z postáv, ktorá sa objavovala pravidelne, aj keď len málokedy niečo povedala. Pokiaľ si nechceš pokaziť sledovanie novej epizódy, nasledujúce riadky radšej nečítaj. 

Tou postavou je Larry Barlfy, ktorý v krčme sedával vedľa svojho priateľa Sama. Postava mala fiktívnych 42 rokov. Prvýkrát sa objavila v epizóde Homer‘s Odyssey (u nás v preklade ako Homerova odysea), ktorá sa vysielala pred 34 rokmi.

image

Tvorca Simpsonovcov a Futuramy Matt Groening oslavuje 70 rokov. Milovanú žltú rodinku vymyslel na chodbe za 15 minút

V priebehu rokov sa objavoval sporadicky a len málokedy prehovoril. V najnovšej epizóde 35. série však Larry zomrel a Homer, Vočko, Lenny a Carl sa rozhodnú rozprášiť jeho popol.

Keďže Larry bol iba postavou v pozadí – okrem jeho záľuby v prepitnom a nesúvislom mumlaní sa o ňom vedelo len málo – scenár poukazuje na to, aký nejasný je jeho príbeh.

Homer a jeho priatelia, ktorí si uvedomujú, že tohto chlapa takmer nepoznali, sa cítia mizerne, keď im Larryho matka povie, že štamgastov opísal ako svojich „najlepších priateľov“ a požiadala ich, aby sa podelili o nejaké „pekné spomienky“. Oni si preto vymyslia falošný príbeh.

Larryho šokujúca smrť však nie je ani zďaleka jedinou, ktoré nám seriály v priebehu rokov ponúkli. Prinášame ti výber tých najprekvapivejších.

Eddard Stark

Aj ty si si najprv myslel, že postava Neda Starka bude v celom Game of Thrones tou najdôležitejšou? Ani sme sa nemohli viac mýliť. Tvorca knižnej predlohy Geogre R. R. Martin sa totiž nikdy nebál zabíjať svoje postavy. A seriáloví fanúšikovia si to prvýkrát naplno uvedomili v momente, keď Nedovi na konci prvej série nekompromisne sťali hlavu.

Glenn Rhee

Niekto musel zomrieť - to bolo jasné každému fanúšikovi seriálu The Walking Dead, keď sa na scéne objavil Negan. Tvorcovia nechali fanúšikov v brutálnom napätí, keď rozhodnutie o smrti jednej z postáv predelili koncom série. Tajomstvo sa nakoniec podarilo udržať pred divákmi až do premiéry, ktorí zostali šokovaní smrťou tejto obľúbenej postavy.

Adriana La Cerva

Sopranovci sú legendárnym seriálom z dielne HBO. Aj tento televízny projekt dokázal svojho času šokovať brutálnou smrťou jednej z postáv. Koniec Adriany, ktorá bola dokonalou priateľkou pre chránenca Tonyho Soprana Christophera Moltisantiho, začal odhalením, že je informátorka FBI. Nemohlo je teda čakať nič iné, ako smutný koniec v lese.

Nicholas Brody

Seržant USMC Nicholas bol hrdinom po tom, čo prežil osem rokov čoby vojnový zajatec teroristov z al-Káidy. Stal sa však skutočne jedným z nich? Po obvinení, že 200 ľudí zomrelo po výbuchu bomby v jeho aute a následnom opustení krajiny, niekoľkonásobnom úteku pred smrťou a požívaní drog sa Nick už jednoducho nemohol pred koscom skrývať. Skončil chytený a obesený na verejnosti po tom, čo bol uznaný vinným zo zrady.

Seymour

Keď Fry v seriáli Futurama objaví svojho milovaného psa skameneného v múzeu z 31. storočia, je odhodlaný urobiť všetko pre to, aby ho priviedol späť – až kým nezistí, že Seymour žil 12 rokov po tom, čo bol Fry kryogénne zmrazený. Je to horkosladké víťazstvo, keď sa Fry prinúti prijať, že Seymour musel žiť plnohodnotný život bez neho, čo musel prijať a nechať ho na pokoji. Následne sa však dozvedáme, že to bolo úplne inak. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 12:32