Netflix
StoryEditor

Krvavé príbehy, ktoré ti nedajú spať. Vybrali sme pre teba najlepšie horory z dielne Netflixu

Miroslav Kamody03.06.2021., 19:00h
Pokiaľ patríš k milovníkom hororového žánru a už dlho si sa nebál, máme pre teba hneď niekoľko skvelých tipov na originálne filmy od Netflixu. Zaručujeme ti, že po ich zhliadnutí budeš mať obavy zaspať!
Lajkuj Brainee.sk na

The Perfection (2018)

Mladá talentovaná violončelistka Charlotte prerušila nádejnú kariéru, aby sa mohla starať o ťažko chorú mama. Po desiatich sa však vracia do umeleckej komunity, kde ju všetci vrúcne vítajú. Stretáva sa s vychádzajúcou hviezdou Elizabeth, s ktorou si padnú do oka.

Ich vzťah je stále intenzívnejší, a tak sa spoločne vydávajú na cestu naprieč čínskych vnútrozemím. Všetko spočiatku vyzerá ako rozprávka, no nakoniec ich čaká krutá skúška, na ktorú ich krátky vzťah vôbec nemusí byť pripravený.

His House (2020)

Dvojica utečencov zo Sudánu nachádza útočisko vo Veľkej Británii. Bol a Rial si však so sebou nesú veľký smútok zo straty jedinej dcéry, ktorá sa nešťastne utopila. Londýn im však ponúka šancu na nový začiatok.

V rámci začlenenia do komunity dostávajú ošarpaný byt na predmestí veľkomesta. Postupne začínajú zisťovať, že spolu s nimi sa do bytu dostala aj nadprirodzená sila. Nový dom sa im začne pred očami rozpadať zvnútra.

The Babysitter (2017)

Cole má zvláštny život. Aj napriek vyššiemu veku má stále babysitterku menom Bee. Tá mu ako jediná rozumie a vníma ju ako svoju najlepšiu kamarátku. V jeden večer ale Cole urobí zásadnú chybu, ktorá mu zmení život.

Rozhodne sa totiž neísť spať. Postupne zisťuje, čo sa po nociach v jeho dome deje. Dostane sa tak do centra diania podivného kultu a nočná mora sa môže začať. Pokiaľ ťa film bude baviť, na Netflixe rovno nájdeš aj jeho pokračovanie.

Gerald's Game (2017)

Gerald a Jessie žijú v nefunkčnom vzťahu. Rozhodnú sa ho ale zachrániť a vyrážajú si užiť víkend plný sexuálnych radovánok v izolovanom dome na samote. Všetko ide podľa plánov do momentu, keď Gerald dostane zástavu srdca a umiera.

Jessie je však pripútaná k posteli a na vzdialenú pomoc sa nemôže spoľahnúť. Dehydratácia a rozkladajúce sa telo manžela rozbiehajú desivú nočnú moru, z ktorej pre Jessie nie je úniku. Film vznikol na motívy rovnomennej knihy od majstra hororu Stephena Kinga.

The Ritual (2017)

Štvorica najlepších kamarátov prichádza do odľahlej divočiny, aby si tu uctila pamiatku svojho blízkeho priateľa. Všetko sa ale pokazí, keď sa jeden z nich zraní a oni sa rozhodnú použiť “skratku“ cez hustý les.

Ako sa okolo nich začínajú množiť nevysvetliteľné situácie, začínajú si uvedomovať, že v nehostinnej divočine nie sú sami. Namiesto ich kondície tak bude testovaný ich inštinkt prežitia.

Seriálový BONUS - The Haunting of Hill House

Dej sa odohráva okolo rodiny Craineových, ktorí v minulosti bývali v záhadnom Hill House. V jednu osudnú noc po čudnej smrti matky vezme vystrašený otec všetkých päť detí narýchlo preč a už nikdy sa tam nevráti. Navyše, deťom o smrti ich mamy odmietne čokoľvek povedať.

Po 26 rokoch za podivných okolností spácha samovraždu jeden zo súrodencov a ostatní musia konečne začať čeliť svojim démonom, ako aj zlu v Hill House, ktoré s nimi zďaleka neskončilo.

Pokiaľ máš chuť na ďalšiu dávku strašidelných hororov, šancu môžeš dať aj snímkam, ako Bird Box, Cam, Little Evil, 1992, Cargo či Apostle. Za pozornosť určite stojí aj I Am Mother s Hilary Swank v hlavnej úlohe, no film stojí na pomedzí hororového žánru a thrilleru.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 09:13