Unsplash/Branden Skeli, Sam Pak
StoryEditor

Nevieš, čo s voľným časom? Vybrali sme pre teba najlepšie hry pre PlayStation 4 a Xbox One X

Miroslav Kamody14.11.2021., 13:00h
Naštartuj svoju konzolu, máme pre teba skvelé tipy na dlhé zimné herné večery. Výber je len a len na tebe.
Lajkuj Brainee.sk na

Dni sú stále kratšie, vonku je stále väčšia zima. Pokiaľ nepatríš k milovníkom jesenných prechádzok, je najvyšší čas urobiť si niečo teplé na pitie, zvaliť sa na gauč a zapnúť svoju milovanú hernú konzolu. Pripravili sme si pre teba výber konzolových exkluzivít pre PlayStation 4 a Xbox One X.

Možno sa pýtaš, prečo sme si vybrali práve tieto, keď Sony aj Microsoft dávno vydali novú generáciu konzol? Nuž, môže za to čipová kríza, ktorá už rok výrazne obmedzuje počet vyrobených kusov. Je pravdepodobné, že mnohí si PS5 a Xbox Series X pod stromčekom jednoducho nenájdu. Poďme teda na náš výber:

PlayStation 4 - Uncharted 4: A Thief's End

Posledný príbeh lovca pokladov Nathana Drakea bol pre mnohých dôvodom, prečo si kúpili konzolu od Sony. Dokonalý príbeh, nádherné prostredie a prepracovaná hrateľnosť z hry robí nezabudnuteľný zážitok, ku ktorému sa budeš rád vracať. 

Xbox One X - Ori and the Will of the Wisps

Ori, drobná lesná bytosť, ktorá v sebe ukrýva nádej, lásku a všetko dobré, sa po piatich rokoch vrátila s novým pokračovaním. Jednoduchá grafika si ťa podmaní a tajomný príbeh pohltí na pekne dlhý čas. V hre s podtitulom the Will of the Wisps preberá Ori úlohu ochrancu sovičky, ktorá sa vyliahla z posledného vajíčka druhu Koru.

PlayStation 4 - Bloodborne

Hra, preslávená svojou obťažnosťou ťa prevedie fiktívnym mestom Yharnam, ktorého gotický architektonický dizajn je inšpirovaný skutočnými miestami, ako Rumunsko či Praha. Celý svet by sa dal zaradiť pravdepodobne do viktoriánskeho obdobia a hráčovým hlavným cieľom je nájsť a zničiť zdroj nákazy, ktorá robí z ľudí beštie.

Xbox One X - Sea of Thieves

Hra Sea of Thieves ponúka dokonalý pirátsky zážitok plný dobrodružstiev, plavbu a objavovanie, súboje a rabovanie, riešenie záhad aj pátranie po pokladoch – teda všetko, čo potrebuješ na pirátsky život. V hre nie sú presne stanovené žiadne úlohy a máš úplnú slobodu vybrať sa do sveta a za ostatnými hráčmi podľa vlastného výberu.

PlayStation 4 - Horizon Zero Dawn

Vitaj v netradičnom poňatí post-apokalyptickej budúcnosti. V otvorenom svete plnom vegetácie sa krajinou prechádzajú obrie mechanické stvorenia, ktoré vzali ľudstvu štatút alfa predátora. Ľudia sa postupne vrátili ku kmeňovému spôsobu života. Prežívajú v krajine plnej impozantných lesov, veľkolepých pohorí a pôsobivých ruín zabudnutej civilizácie.

Xbox One X - Halo 5: Guardians

Master Chief sa vracia späť do akcie a bude to stáť za to. UNSC sa obrátilo proti nemu a vyslali na neho svojho hlavného lovca hláv v podaní Spartana Locka. Príbeh je rozdelený na hru za ikonického Master Chiefa a agenta Locka. Práve teraz je najlepší čas pustiť sa do hrania, pretože už čoskoro vychádza Halo 6: Infinite.

PlayStation 4 - God of War

Kratos je ako učiteľ a ochranca svojho syna odhodlaný vydobyť si jeho rešpekt a zároveň nútený ovládnuť svoj hnev, ktorý ho dlho utváral, pretože sa so synom pohybujú vo veľmi nebezpečnom svete. Pomstu olympským bohom má za sebou a teraz sa pohybuje v ríši severských božstiev a netvorov. Priprav sa na dokonalú hru, ktorá je navyše bez cut-scén.

Xbox One X - Gears 5

Priprav sa na hru, v ktorej sa rozpadá svet a tvoji nepriatelia vytvárajú aliancie. V tele hlavnej postavy menom Kait musíš cestovať cez najväčší a najkrajší svet Gears, aby si objavil temné spojenie medzi tvojou rodinou a vaším nepriateľom a bojovať za zachránenie toho, čo z ľudstva zostalo. Túto hru si zaručene užiješ.

PlayStation 4 - The Last of Us: Part II

Pokračovanie The Last of Us je často označované za jednu z najlepších hier vôbec. A úplným právom. Päť rokov po nebezpečnej ceste naprieč Spojenými štátmi postihnutými pandémiou sa Ellie a Joel usadili v mestečku Jackson v štáte Wyoming. 

Keď násilná udalosť naruší ich pokoj, Ellie sa vydá na úpornú cestu za dosiahnutím spravodlivosti a konečného vyriešenia problému. Keď po jednom prenasleduje zodpovedných, musí sa postaviť tvárou v tvár zničujúcim fyzickým a emočným následkom svojich činov.

Xbox One X - Forza Horizon 6

Piaty diel legendárnej pretekárskej série v našom rebríčku jednoducho nemôže chýbať. Forza je zárukou kvality, a je pritom úplne jedno, ktorú časť si vyberieš. My sme sa rozhodli vybrať tú úplne najnovšiu, pokiaľ však nechceš pred Vianocami míňať peniaze na novú hru, nič nepokazíš ani štvorkou.

BONUS - Witcher 3: Wild Hunt (obe konzoly)

Na záver tu pre teba máme legendárny bonusový tip. Witcher 3 je jedna z najobľúbenejších hier, ktorá ťa do svojho sveta vtiahne na nie desiatky, ale až stovky hodín. Historický svet je jednoducho nádherný a Geralta si zamiluje každý. Pokiaľ máš túto hru dávno za sebou, otvor si posledný uložený bod a užívaj si magickú krajinu plnú monštier.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 05:20