StoryEditor

Odlišné názory na koronu a hádky s rodinou. Psychologička radí, ako si nepokaziť Vianoce

Dominika Pacigová19.12.2021., 11:00h
O predvianočnom zhone, strese, komerčnom tlaku či pandémii prehovorila psychologička Michaela Prochotská.
Lajkuj Brainee.sk na

Na Vianoce chceme mať všetko dokonalé, no predstava sa často míňa s realitou. Sami na seba vyvíjame tlak a málo sa rozprávame. Hádky sú v každom vzťahu normálne, no dôležité je zachovať pokoj a nájsť vhodné riešenie, hovorí o predvianočnom zhone psychologička Michaela Prochotská. 

Téma korony počas Vianoc 

Predvianočný zhon, stres a reklamy vyskakujúce na každom rohu. Často pod tlakom nakupujeme to, čo by sme za bežných okolností možno ani nekúpili. Vianoce by však nemali byť o tom, čo si nájdeme pod vianočným stromčekom. „Darčeky spôsobia chvíľkové uspokojenie. Spomienky však vydržia omnoho dlhšie,“ uvádza vo videorozhovore psychologička Prochotská z platformy ksebe.sk.

Neraz sa stáva, že práve počas sviatkov pokoja a radosti vznikajú hádky. Spoločnosť je aj vďaka korone polarizovaná. „Jednou z možností je dohodnúť sa s rodinou, že tému pandémie necháme na inokedy a nebudeme ju vťahovať do vianočného obdobia. Taktiež je dôležité nenechať sa vtiahnuť do konfliktu. Pokiaľ sme zrelí, situáciu dokážeme ustáť,“ dodáva Prochotská. 

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 00:42