Silné búrky komplikujú dopravu (ilu)TASR
StoryEditor

Polámané stromy či poškodené strechy. Pozri sa, čo spôsobili búrky v Banskobystrickom kraji

Radka RosenbergováTASR18.07.2021., 17:10h
Popadané stromy v dôsledku silných búrok komplikujú v Banskobystrickom kraji dopravu na viacerých úsekoch. Ako na sociálnej sieti upozornilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici, silný vietor poškodil i strechy na viacerých budovách.
Lajkuj Brainee.sk na

„Okresmi Žiar nad Hronom smerom na Žarnovicu a Banskú Štiavnicu aktuálne prechádza veľmi silná búrka s krúpami sprevádzaná silným vetrom. Na viacerých miestach vietor láme stromy a poškodzuje strechy,“ uviedla polícia.

Podľa informácií, ktoré na svojom webe uvádza Stella centrum, spadol strom aj na rýchlostnej ceste R1 za výjazdom Žiar nad Hronom – východ v smere do Zvolena. Popadané stromy komplikujú dopravu aj na ceste medzi Podzámčokom a Dobrou Nivou v okrese Zvolen a tiež na trase medzi Žarnovicou a obcou Veľké Pole. Silný dážď spôsobil i zaplavenie vozovky na ceste medzi Slovenskou Ľupčou a Brusnom v okrese Banská Bystrica.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v nedeľu výstrahu druhého stupňa pred búrkami pre všetky okresy Banskobystrického kraja. Meteorológovia upozornili, že s búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi 30 až 50 milimetrov a nárazmi vetra s rýchlosťou 70 až 110 kilometrov za hodinu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 00:08