Modelka Kate Mossová svedčí na súde. SNÍMKA: Evelyn Hockstein
StoryEditor

Kate Mossová: Johnny Depp do mňa nikdy nestrčil, nekopol ma, ani nezhodil zo schodov

26.05.2022, 13:20
Autor:
zarzar
  • Britská topmodelka Kate Mossová (48) vypovedala pred súdom v procese Johnnyho Deppa (58) a jeho bývalej manželky Amber Heardovej (36).
  • Poprela tvrdenie herečky, že ju bývalý snúbenec zhodil zo schodov. 
  • Záverečné reči oboch strán sú plánované na piatok, potom začne porota rokovať o verdikte.

Mossová a Depp spolu chodili v deväťdesiatych rokoch. Modelka vypovedala prostredníctvom videohovoru z Anglicka. K údajnému incidentu malo dôjsť počas ich dovolenky na Jamajke. „Odchádzali sme z izby a Johnny vyšiel z dverí skôr ako ja. Bola práve silná búrka. Ako som odchádzala z izby, skĺzla som zo schodov a poranila som si chrbát,“ povedala pod prísahou. 

Mossová Heardovej tvrdenia vyvracia

„Kričala som, pretože som nevedela, čo sa mi stalo a mala som bolesti. Pribehol mi na pomoc, odniesol ma do izby a zaistil mi lekársku pomoc. Nikdy do mňa nestrčil, nekopol ma a ani ma nezhodil zo schodov.“ Herec neskôr vyhlásil, že historku o napadnutí modelky si vykonštruovala jeho exmanželka, ktorá o incidente niekoľkokrát hovorila počas predošlých výpovedí, uvádza portál iDnes.cz.

„Hrozné, smiešne, ponižujúce, bláznivé, trápne, kruté. Nepredstaviteľne brutálne, bezcitné a nepravdivé. Všetko je vymyslené,“ povedal Johnny Depp k obvineniam exmanželky. „Žiadna ľudská bytosť nie je dokonalá. Ale nikdy v živote som sa nedopustil sexuálneho násilia, fyzického týrania.“

V galérii si pozrite fotografie z procesu: 

Právnici americkej herečky Amber Heardovej pred pár dňami skončili s výsluchom svedkov v spore s Johnnym Deppom, v ktorom sa bývalí manželia vzájomne obviňujú z ohovárania a násilností. Deppovi právnici po predvolaní posledného svedka protistrany ihneď požiadali o zamietnutie žaloby Heardovej, sudkyňa Penney Azcarateová im však nevyhovela a povedala, že by mal súdny proces dôjsť až k riadnemu koncu.

Ostro sledovaný proces

Záverečné reči oboch strán sporu sú plánované na piatok, potom začne porota rokovať o verdikte. Depp tvrdí, že Heardová poškodila jeho povesť a kariéru úvodníkom v denníku The Washington Post v roku 2018, v ktorom sa označila za obeť domáceho násilia, hoci ho priamo nemenovala.

Herec tvrdí, že kvôli článku prišiel o dobre platené úlohy a že na Heardovú nikdy nevztiahol ruku. Jeho exmanželka čoskoro podala protižalobu s tvrdením, že Depp poškodil jej povesť a fyzicky ju napádal. Súdne pojednávanie trvá už niekoľko týždňov, počas ktorých vyšlo najavo mnoho podrobností o  búrlivom vzťahu oboch hercov.

Depp napríklad tvrdí, že Heardová po jednej z hádok nechala vlastné extrementy na jeho strane manželskej postele. Herec zase údajne v opitosti písal žiarlivé odkazy na steny ich hotela v Austrálii zmesou vlastnej krvi a farby a v správach svojim priateľom písal, že si praje smrť svojej vtedajšej manželky a chce súložiť s jej mŕtvolou, aby sa ubezpečil, že skutočne zomrela.

Johnny Depp s Amber Heardovou začali svoj vzťah v roku 2011 a v roku 2015 sa zobrali. Rozviedli sa o dva roky neskôr.

01 - Modified: 2022-05-24 16:00:00 - Feat.: 0 - Title: Johnny Depp: Ako sa z amerického sna stala nočná mora
01 - Modified: 2024-04-26 08:03:26 - Feat.: - Title: Šesť sudcovských zástupcov chce, aby Mazáka nahradila Kosová. Ako dôležitú vidia apolitickosť 02 - Modified: 2024-04-25 05:39:20 - Feat.: - Title: Súd s Kuffovcami bude pokračovať v júli 03 - Modified: 2024-04-23 20:35:28 - Feat.: - Title: Námestník ministra obrany v Rusku bol zadržaný pre podozrenie z korupcie 04 - Modified: 2024-04-23 18:23:27 - Feat.: - Title: Útočníci, ktorí posprejovali Brandenburskú bránu, dostali podmienečné tresty 05 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Ťažké časy v paláci: Čo vieme o skutočnom zákulisií ochorenia kráľa Karol III. a princeznej Kate?
menuLevel = 2, menuRoute = style/osobnosti, menuAlias = osobnosti, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 10:48