TASR/M. Baumann
StoryEditor

Reakcie hráčov po bronze: Siahli sme si na dno síl. Ale dokázali sme, že vieme hrať hokej

19.02.2022, 16:21
Autor:
TASRTASR
Slovenskí hokejisti vybojovali na olympiáde v Pekingu historické bronzové medaily.

Marek Hrivík, kapitán SR: "Zatiaľ si uvedomujem asi len na 30 percent, čo sme dokázali. Ešte to celé len príde. Dúfam, že sú na nás doma všetci hrdí a užívajú si to. Hrali sme jeden pre druhého počas celého turnaja, všetci sme bojovali za tím. Dnešný zápas bol náročný, nebolo to med lízať, každý z nás si siahol na dno síl. Dokázali sme však všetkým, že Slovensko vie hrať hokej a má dobrých hráčov. Dúfam, že sme inšpirovali aj mladšie generácie. Niečo podobné sa udialo v roku 2002, keď sme získali zlato z MS. Verím, že tento úspech pomôže ďalším generáciám."

Pavol Regenda, útočník SR: "Je to krásna odmena za tri týždne driny. Bolo to náročné psychicky aj fyzicky. Chceli sme zlato, ale aj bronz je krásny kov a sme za neho radi. Nečakal som to, ale veril som, že tento tím na to má. Je to veľký úspech pre Slovensko a dúfam, že ďalšie roky to bude takto pokračovať. Pre mňa bol olympijský turnaj nesmierna skúsenosť, som rád, že som tu mohol byť a pomôcť tímu."

Juraj Slafkovský, autor dvoch gólov SR v zápase o bronz: "Najdôležitejšie je, že sme to tímovým výkonom dali. Zaslúžili sme si to za celý turnaj, za naše predvedené výkony. Prvý gól bol akoby z bufetu, ale ak máte potrebné šťastie, tak potom sa môže podariť aj takýto úspech."

Andrej Podkonický, asistent trénera SR: "Ešte stále tomu neverím. Je to neskutočný pocit, krásny, som veľmi rád aj za chalanov, že sa nám podaril. Hráči verili v to, čo od nich Craig vyžaduje. Je to obrovská podpora pre hokej, obrovská motivácia pre deti na Slovensku, je neskutočné, že taká malá krajina vyprodukuje takýto úspech."

Miloš Roman, útočník SR: "Švédi na nás vybehli, hovorili sme si, že to musíme ustáť. Potom sme dali góly a Paťo nás opäť podržal. Prvé dva zápasy sme nezvládli, ale odvtedy sme ťahali za jeden povraz. Išli sme na doraz v každom zápase. Táto medaila pôjde najvyššie , pre mňa je to splnený detský sen."

Craig Ramsay, tréner SR: "Za 50 a viac rokov, čo som pri hokeji, som nevidel taký tím, kde každý jeden hráč ´položil život´ za to, aby vyhral zápas. Komunikácia na striedačka i na ľade bola neskutočná a vtedy viete, že ste jeden tím. Týmto hráčom som veril od prvého dňa a povedal som im jednu vec: ´Pokúsime sa vyhrať každý jeden zápas´. To sa nedá, nikdy nevyhráte každý zápas, ale dôležité je, že sa o to musíte pokúsiť. Vidieť to na tom, že sme každého prestrieľali. I zápasy, ktoré sme prehrali, sme chceli vyhrať. A to je to najdôležitejšie, to, čo sa snažíme spraviť na Slovensku."

01 - Modified: 2022-02-19 14:57:13 - Feat.: 0 - Title: Ako sa zrodil bronzový hokejový príbeh. Ramsayho stávka na mladosť slávila úspech
01 - Modified: 2022-05-09 08:41:59 - Feat.: - Title: Rast exportu z Číny sa prudko spomalil. Peking pokračuje v politike nulovej tolerancie voči covidu 02 - Modified: 2022-04-25 09:24:21 - Feat.: - Title: Hrozba rozširovania lockdownov v Číne ťahá dole burzy, oslabujú aj ceny ropy 03 - Modified: 2022-03-28 13:42:57 - Feat.: - Title: Vzťahy Ruska s Čínou sú najpevnejšie v histórii, tvrdí šéf ruskej diplomacie Lavrov 04 - Modified: 2022-03-07 07:50:40 - Feat.: - Title: Peking: Priateľstvo medzi Čínou a Ruskom je pevné ako skala 05 - Modified: 2022-02-22 15:36:48 - Feat.: - Title: FOTO Naši bronzoví hrdinovia sa vrátili späť na Slovensko! V Bratislave ich privítali davy ľudí
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 13:53