Muž uniesol dievča, aby ju mohol sexuálne zneužívať. Zachránila si život vďaka gestu z TikToku (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Nenápadné gesto z TikToku zachránilo dievčaťu život. Chcel ju zneužívať sexuálny predátor

iDnes09.11.2021., 12:00h
Po tom, čo si motorkár „volanie“ o pomoc všimol, nasledoval auto ďalších jedenásť kilometrov a informoval o tom políciu.
Lajkuj Brainee.sk na

Nezvestná tínedžerka si v USA privolala pomoc gestom známym zo sociálnej siete TikTok. Vďaka nemu si prechádzajúci motorkár na diaľnici všimol to, že vo vedľajšom aute je dievča v nebezpečenstve a zavolal políciu. Tí ihneď konali, auto zastavili a dievča zachránili. O udalosti informoval český spravodajský portál iDnes s odkazom na CNN.

Všimol si ju motorkár

Šestnásťročné dievča z mesta Asheville bolo nezvestné od utorka, keď jej zmiznutie nahlásili rodičia, informoval úrad šerifa okresu Laurel v Kentucky. O dva dni neskôr na políciu zavolal motorkár a nahlásil dievča v nebezpečenstve vo vozidle na diaľnici. „Ohlasovateľ bol za vozidlom a všimol si cestujúcu, ktorá gestom naznačila heslo označujúce domáce násilie a žiadosť o pomoc,“ napísala v piatok kancelária šerifa. Gesto, ktoré značí domáce násilie, je známe na sociálnej sieti TikTok.

Na jeho vyjadrenie postačí iba jedna ruka a gesto môže použiť ktokoľvek v núdzi alebo nebezpečenstve. Osoba, ktorá používa tento signál, zdvihne ruku tak, že dlaň smeruje von, pokrčí palec do dlane a potom zavrie prsty tak, aby zachytili palec. Polícia uviedla, že dievča sa gesto naučilo práve na TikToku. Potom, čo si motorkár „volanie“ o pomoc všimol, nasledoval auto ďalších jedenásť kilometrov a informoval o tom políciu. Vďaka tomu sa podarilo vozidlo zastaviť a dievča zachrániť.

Únosca vzal dievča pôvodne do Ohia, kde má príbuzných. Potom, čo sa dozvedeli, že je neplnoletá a hľadaná, ju vzal od príbuzných preč. „Nevieme, ako dlho išla po diaľnici z Ohia a ukazovala gesto na iných motorkárov v nádeji, že niekto spozná, že je v nebezpečenstve. Našťastie to nakoniec niekto spozoroval,“ povedal zástupca šerifa Gilbert Acciardo. Polícia muža zadržala vo štvrtok a obvinila ho z nezákonného väznenia a držania maloletej osoby za účelom sexuálneho obťažovania.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 14:55