TASR/AP
StoryEditor

Slovensko má ďalšie zlato z Tokia. Slovenskí boccisti ovládli súťaž párov

TASR04.09.2021., 09:34h
Pre slovenskú výpravu v Tokiu je to už desiata medaila, na konte má štyri zlaté, dve strieborné a štyri bronzové.
Lajkuj Brainee.sk na

Slovenskí boccisti získali na PH 2020 v Tokiu zlaté medaily v súťaži párov. Samuel Andrejčík, Michaela Balcová a Martin Strehársky vyhrali v kategórii BC4 v sobotnom finále nad Hongkongom 3:2.

Pár Andrejčík, Balcová, s náhradníkom Strehárskym, síce prehrával v súboji o zlato po prvom ende 0:1, ale v nasledujúcom otočil priebeh a v treťom zvýšil vedenie na 3:1.

Súperom z Hongkongu sa podarilo v záverečnom štvrtom ende už iba znížiť. Pre Andrejčíka je to už druhý triumf v Tokiu, zo zlata sa tešil aj v individuálnej súťaži. Balcová bola medzi jednotlivkyňami ôsma, Strehársky 21.

Slovenskí reprezentanti na turnaji párov ani raz neprehrali. Do semifinále postúpili ako víťazi A-skupiny so stopercentnou bilanciou, keď postupne zdolali Brazílčanov 7:3, deklasovali Portugalčanov 10:1 a nedali

šancu Britom (8:0). V záverečnom skupinovom stretnutí síce prehrávali s Kanadou 2:3, no v poslednom ende dokázal otočiť stav na 4:3. Aj v semifinále s ruským výberom doťahovali stratu. Po druhom ende prehrávali 1:2, no ďalšie dva vyhrali zhodne 2:0 a postúpili.

Pre slovenskú výpravu v Tokiu je to už desiata medaila, na konte má štyri zlaté, dve strieborné a štyri bronzové.

PH 2020 - boccia:
BC4 - finále: Slovensko - Hongkong 3:2
BC4 - semifinále: Slovensko – ROC 5:2

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 00:57