StoryEditor

Ako prvá žena v histórii vyhrala zlato vo všestrannosti. Jej kôň pred olympiádou prišiel o oko

redTASR02.08.2021., 19:10h
Po viac než sto rokoch vyhrala titul olympijskej šampiónky v jazdeckej všestrannosti žena.
Lajkuj Brainee.sk na

Tokio 2. augusta (TASR) - Nemka Julia Krajewská získala ako prvá žena v histórii titul olympijskej šampiónky v jazdeckej všestrannosti. Po bezchybnom výkone na koni Amande v záverečnom parkúre odsunula na druhú priečku Brita Toma McEwena, bronz vybojoval Austrálčan Andrew Hoy.

Reprezentanti Nemecka stáli na najvyššom stupni vo všestrannosti na troch predchádzajúcich olympiádach. V Pekingu bol zlatý Hinrich Romeike, v Londýne a v Riu de Janeiro Michael Jung. Súťaž tímov vo všestrannosti v Tokiu ovládla Veľká Británia.

Nová kobyla

Niekoľko mesiacov pred olympiádou prišla o koňa, na ktorom dosiahla viacero úspechov, napríklad aj  bronz v tímovej súťaž na OH 2016 v Riu. Pätnásťročný kôň prišiel po infekcii o jedno oko a jeho kariéra sa tento rok skončila. Píše portál Sportnet.

Nakoniec v zmiešanej disciplíne vyhrala so svojou novou kobylou Amandou de B'Neville historické zlato v konkurencii 62 jazdcov.
      

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 01:12