FB/Fashion Live!, TASR
StoryEditor

Organizátorka Fashion Live!: Emma Čaputová prešla kastingom ako ostatní, Taraba chcel iba ublížiť prezidentke

bed19.10.2021., 15:50h
Taká kritika, ako sa strhla pod fotkou Emmy Čaputovej, nie je pri modelkách bežná. Ide len o to, že je to dcéra prezidentky. Máme 30 modeliek a ani jedna sa nemusela potýkať s takou nekonštruktívnou kritikou, hovorí Zora Husarčíková, zakladateľka a organizátorka podujatia Fashion Live!.
Lajkuj Brainee.sk na

Svet modelingu otvára mladým dievčatám a chlapcom skvelé možnosti. Naučia sa jazyk, uvidia svet, zarobia si, spoznajú mnoho vplyvných a fajn ľudí. Možno aj to zlákalo vysokú blondínu s plnými perami na móla. Jej cesta na výslnie je o to tŕnistejšia, že je dcérou prezidentky Zuzany Čaputovej. Tá to vo svete politiky ovládanej najmä mužmi taktiež nemá ľahké.

Paradoxom je, že k slovným a emocionálnym útokom sa utiekajú v slovenskej politike najmä chlapi. V utorok prerazil dno únosnosti nezaradený poslanec Tomáš Taraba. Na svoj Facebook pridal fotku Emmy Čaputovej s dehonestujúcim komentárom, ktorý aj polícia Slovenskej Republiky označila za kyberšikanu. „Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu. Je to exemplárny prípad šikanovania cez internet. Je to stredovek. Je to niečo, proti čomu Policajný zbor roky bojuje. Je to názorná ukážka toho, že bezcitné správanie na internete môže dosiahnuť taký rozmer šikany, ktorý môže viesť k tej najväčšej ľudskej tragédii," napísala polícia na Facebooku.

Prešla kastingom ako všetci

Emma Čaputová sa pred niekoľkými mesiacmi rozhodla vstúpiť do modelingového sveta. Zastupuje ju agentúra Exit. Keďže ešte nie je plnoletá, koná tak s písomným súhlasom rodičov. Ako sa dostala na prestížne podujatie Fashion Live!?

archív Z.H.

​​„Emma prešla klasickým kastingom ako všetci. My ako organizátori rozošleme požiadavky agentúram – na vzhľad modeliek a modelov, miery a tak ďalej. Aj dizajnéri pri svojej tvorbe majú určité požiadavky, všetko to musíme skĺbiť. Následne máme kasting, ktorý sa koná cca týždeň pred samotným podujatím. Ak sa modelky či modely naň nemôžu dostaviť, agentúra nám pošle ich fotografie a videá. Takto sme si vybrali aj Emmu,“ ozrejmuje proces Zora Husarčíková, ktorá stála aj pri zrode obľúbeného fashion podujatia.

FB/Fashion Live!

​Nie je teda pravda, ako sa vyjadrujú mnohí v komentároch pod Tarabovým príspevkom, že Čaputovú protežovali pre funkciu jej mamy.

Pripravovali ju na najhoršie

Samozrejme, organizátori vedeli nejaký ten čas, že súčasťou prehliadky bude spomínaná Emma. „Pravdou je, že agentúra aj my sme pripravovali Emmu na to, že bude určite stredobodom pozornosti. Čakali sme menšie haló, že sa to napríklad v médiách nestretne s pozitívnymi ohlasmi,“ hovorí.

Opak bol však pravdou. Vystúpenie 17-ročnej Emmy očarilo médiá, hostí a každý sa tešil, že podujatie prišla podporiť aj samotná prezidentka. Stačilo málo, a event sa mohol uzavrieť bez škandálu či chaosu. To nedopustil bývalý kotlebovec, člen extrémistickej ĽSNS. Na jeho úbohé vyjadrenie reagovala aj prezdentka, ktorá sa dcéry zastala. „Viete, na sociálnych sieťach je každý hrdina. To určite nie je žiadna konštruktívna kritika, to bola bohapustá snaha ublížiť prezidentke cez jej vlastnú dcéru,“ reaguje Husarčíková.

Zároveň spomína, že Emma je slušná, pokorná mladá žena a bola by rada, ak by na Slovensku bolo takých viac.

„Svojej úlohy modelky sa Emma zhostila profesionálne a prispela k vysokému umeleckému zážitku tohto podujatia. Rovnako odmietame urážlivé poznámky k jej vzhľadu a umeleckému make-upu. Za podujatím Fashion LIVE! stojí tím etablovaných odborníkov z oblasti vlasového stylingu a vizážistiky, ktorých práca reflektuje vizuálnu predstavu samotných dizajnérov. Považujeme za absolútne neprijateľné, že poslanec Taraba verejne ponížil prezidentkinu dcéru a vyzývame ho, aby sa verejne ospravedlnil,“ reaguje na Tarabov primitívny post podujatie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 15:48