Facebook/Vladimir Valovic - VFX Artist, Disney/Marvel Entertainment
StoryEditor

Tvorca vizuálnych efektov Vladimír Valovič: Slovensko má filmárom čo ponúknuť, chýba ale infraštruktúra (podcast)

Miroslav Kamody20.10.2021., 16:00h
Vladimír Valovič sa podieľal na tvorbe efektov pre najväčšie hollywoodske filmy a založil unikátnu online akadémiu Compozitive.
Lajkuj Brainee.sk na

Rodák z Handlovej sa podieľal na takých filmových peckách, ako poslednom Harry Potterovi, oscarovom Gravity, štvrtých Pirátov Karibiku, Strážcoch Galaxie, Aquamanovi, Justice League, Terminátorovi či Star Wars. Svojím spôsobom je to práve on, kto „zabil” Lorda Voldemorta, pretože vytváral scénu, v ktorej sa Temný pán „rozplynul”.

V podcaste Not Sorry to Think hovorí aj o tom, ako vyzerala jeho cesta zo Slovenska cez Prahu a Londýn až do kanadského Vancouveru. Opísal, ako vyzerá práca tvorcu vizuálnych efektov a na ktorý zo svojich záberov je najviac hrdý.

Okrem toho prezradil, aké je to robiť efekty pre Disney a Marvel, ako vnímal komplikovanú situáciu okolo Justice League, a prečo sa rozhodol s celou rodinou vrátiť naspäť na Slovensko. Reč padla aj na jeho akadémiu Compozitive, kde záujemcov učí kompletnú tvorbu vizuálnych efektov. Celú epizódu si môžeš vypočuť nižšie, alebo aj na Google Podcasts, Apple Podcasts, Podmaze či Anchore.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 01:02