StoryEditor

Buď dostaneš v bare bitku, alebo získaš nových kamarátov. Hovorí David, ktorý precestoval Slovensko na elektrickej motorke

Dominika Pacigová12.05.2022., 17:18h

Pochádza z dediny a vie, ako vyzerajú susedské vzťahy. V zahraničí sa však nestretol s tým, že by po ňom niekto zazeral.

Lajkuj Brainee.sk na

Prešiel všetkých 141 slovenských miest, prednedávnom sa za sedem dní dostal z najvýchodnejšieho bodu Slovenska do najzápadnejšieho na elektrickej motorke. Pociťuje abstinenčné príznaky, keď dlhší čas necestuje? Myslí pri cestovaní na životné prostredie, počíta si svoju uhlíkovú stopu? Ktoré slovenské turistické atrakcie sú preceňované? V ktorom meste jedol najlepšie bryndzové halušky a kde najlepšiu zmrzlinu? Aj to sme sa pýtali cestovateľa Davida Slováka, ktorý je známy aj ako Slovák behá po Slovensku.  

Srdeční ľudia na východe 

Spočiatku chcel precestovať rodnú krajinu na multicar-e. To ho však prešlo, keď zistil, že je to pomerne drahá záležitosť. Preto sa rozhodol prejsť celé Slovensko na elektrickej motorke. „Celú cestu som improvizoval. Peniaze som sa snažil ušetriť najmä na ubytovaní, dokopy ma všetko vyšlo okolo 300 až 400 eur,“ prezradil David Slovák.  

Predtým prešiel všetkých 141 slovenských miest. „Stereotyp, že čím ideš ďalej na východ Slovenska, tým sú ľudia srdečnejší, funguje. Tým ale nechcem povedať, že ľudia na západe nie sú srdeční, len tu sa pri tebe nikto nepristaví a nepýta sa ťa, či nepotrebuješ pomôcť, alebo čo máš nové,“ skonštatoval. 

David je vášnivým cestovateľom, precestoval aj mnohé európske mestá. „Letenka sa dá kúpiť za cenu lístka z Bratislavy do Banskej Bystrice. Nečudujem sa ľuďom, že idú radšej spoznávať svet,“ dodal.

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore.  

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 22:13