Tales from the Streets - Delilah a DanielleTales From The Streets/Youtube
StoryEditor

USA sa rozpadáva pod náporom drog. Chlapík robí rozhovory so závislými, medzi nimi sú deti aj mladé mamy

Nikola Michalkova24.11.2023., 10:00h

Drogy si svoje obete nevyberajú na základe kritérií. Mladé baby, starší muži, matky s troma deťmi, neplnoleté deti. Chlapíkovi, ktorý stojí za kanálom Tales from the Street sa ľudia, ktorí prepadli návykovým látkam zverujú so svojimi životnými príbehmi.

Lajkuj Brainee.sk na

YouTube kanál Tales from the Streets sa venuje dokumentovaniu života na ulici vo Phoenixe v Arizone. Vraví, že chce šíriť osvetu o tom, ako skutočne vyzerá život v uliciach.

image

Veľká časť klientov nocľahárne sú mladí ľudia, odchovanci z decákov. Nepijú a nedrogujú, tvrdia zamestnankyne

Vloger zachytáva ľudí bez domova. Ponúka pohľad na to, že život na ulici si niekedy človek nevyberie z vlastnej vôle. Prídu rôzne životné situácie, ktoré ľudí jednoducho prinútia ustlať si na chodníku a žiť v nie príliš príjemných podmienkach. Muž pôsobí vo Phoenixe v Arizone, pričom sa rozpráva s ľuďmi žijúcimi na ulici. Ich príbehy následne zverejňuje na YouTube.

Príkladom je rozhovor s dievčaťom Delilah, ktorá v čase rozhovoru mala len 14 rokov. Na ulici skončila, pretože jej otca uväznili a okrem toho má ďalších ôsmich súrodencov. Na otázku, prečo si vybrala život na ulici, odpovedala: „Nie je to moja voľba, len mám pocit, že ulica je všetko, čo som v danom čase mala, tak prečo by som to opúšťala,“ hovorí.

Okrem toho spomína, že bola aj na odvykacej kúre. Hovorí, že je závislá od,,blues“, čo je známa fentanylova droga. Na otázku, čo by odkázala mladšej osobe, ktorá je na ulici alebo užíva drogy, povedala: „Je to vaše rozhodnutie, ale musíte premýšľať o dôsledkoch, ktoré s tým prichádzajú.“

Okrem nej napríklad zachytáva príbeh aj 23-ročnej influencerky Danielle, ktorá tiež skončila na ulici. Našla si „sugar daddyho“, ktorý jej vo Phoenixe platil byt. Nazvala sa ako „sugar baby“, pričom tak fungovala od svojich 15-tich rokov. Napokon sa rozhodla, že tento životný štýl nechce a išla na ulicu, kde už je sedem mesiacov. S jej pobytom na ulici prišlo aj užívanie fentanylu. Okrem toho dodáva, že jej rodina vie, že je na ulici, ale neponúkla jej pomoc.

Delilah a Danielle nie sú jediné. Tales from the Streets zachytáva oveľa viac príbehov rôznych ľudí, ktorí na ulici skončili z odlišných dôvodov. Nie je to jednoduché a tento život sa na nich viditeľne podpísal. Preto je cieľom tohto kanálu prinášať osvetu verejnosti, že ľudia častokrát na ulici neskončia tak celkom z vlastnej vôle.  

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 13:32