Imelda Staunton ako kráľovná Alžbeta II.Netflix/
StoryEditor

Seriál The Crown preruší nakrúcanie. Je to milostný list pre kráľovnú, musíme to urobiť aj z rešpektu, hovorí tvorca

Miroslav Kamody09.09.2022., 11:30h

Seriál mapujúci život kráľovnej Alžbety II. nateraz dostáva stopku. Tvorca a obdivovateľ panovníčky si nevie predstaviť, že by produkcia momentálne mohla pokračovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Seriál The Crown o kráľovskej rodine a ére panovania kráľovnej Alžbety II. patrí k najúspešnejším a najkvalitnejším počinom, ktoré kedy Netflix svojim divákom priniesol. Ako však teraz informuje portál Deadline, streamovacia platforma zrejme zastaví produkciu šiestej série. Dôvod je prostý - úmrtie kráľovnej.

Vo vyhlásení Petra Morgana, ktorý sériu pre Netflix vytvoril, nazval The Crown „milostným listom“ kráľovnej a povedal, že očakáva, že produkcia prestane na istý nakrúcať z dôvodu smutných správ, ktoré včera večer dorazili zo zámku Balmoral.

image

Nikto na trón nečakal tak dlho ako on. Toto je príbeh Charlesa, z ktorého sa včera večer stal kráľ Karol III.

Len ticho a rešpekt

„The Crown je milostný list pre ňu a zatiaľ nemám čo dodať, len ticho a rešpekt,“ uviedol Morgan vo svojom krátkom vyhlásení. „Očakávam, že prestaneme nakrúcať aj z rešpektu,“ dodal tvorca, ktorý v roku 2006 napísal aj film Kráľovná s Helen Mirren v hlavnej úlohe, ktorý zachytáva prvý týždeň po smrti princeznej Diany.

O šiestej a poslednej sérii seriálu The Crown sa toho príliš veľa nevie, nakoľko na Netflixe ešte stále nemala premiéru ani séria piata. Prvé správy však naznačujú, že by sa mala sústrediť na obdobie od 90-tych rokov až po začiatok nového tisícročia.

Nakrúcanie sa obnoví

Je dôležité zdôrazniť, že sa neočakáva, že šiesta séria nikdy nevznikne, jej výroba bude pozastavená len z úcty ku kráľovnej. Okrem toho existuje možnosť, že Netflix bude chcieť seriálom uzavrieť celý príbeh Alžbety II. Všetko sú to však len dohady a zatiaľ bolo oficiálne oznámené, že šiesta séria bude posledná.

V šiestej sezóne The Crown sa predstaví Imelda Staunton ako kráľovná Alžbeta II., Lesley Manville ako princezná Margaret, Jonathan Pryce ako princ Philip, Elizabeth Debicki ako princezná Diana, Dominic West ako princ Charles a Jonny Lee Miller ako John Major. Okrem toho by mal príbeh predstaviť aj princa Williama a Kate Middleton.

image

Panovníčka, ktorá menila dejiny. Otestujte sa, čo všetko viete o kráľovnej Alžbete II.

Netflix chce prequel

The Crown pochádza od tvorcu/scenáristu Petra Morgana, režiséra Stephena Daldryho a producenta Andyho Harriesa (ktorý mal taktiež na starosti aj film The Queen). Seriál od svojho debutu získal množstvo ocenení, vrátane troch Zlatých glóbusov za najlepšiu herečku pre Claire Foy, Oliviu Colman a Emmu Corrin.

Štvrtá sezóna si tiež odniesla niekoľko významných ocenení, vrátane najlepšej drámy, najlepšieho herca, herečky a herečky vo vedľajšej úlohe. Podľa informácií portálu ComingSoon má Netflix pracovať aj na prequelovej sérii, ktorá by pokrývala udalosti od neskorej viktoriánskej éry po abdikáciu Edwarda VIII. a vzťah s Wallis Simpsonovou až po éru pred druhou svetovou vojnou vrátane vzostupu socializmu a fašizmu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 19:53