Twitter.com/One America News
StoryEditor

Príbeh najtemnejšieho filmu na Netflixe. Zahŕňa únosy a dievčatá bité činkami

šev25.04.2022., 08:00h
Vyvoláva o to väčšiu hrôzu, že je založený na prípade skutočného zločinu, z ktorého mrazí. Film Cleveland Abduction vyšiel v roku 2015 a zameriava sa na pochmúrny príbeh únosov Ariela Castra. Tie sa odohrali začiatkom roku 2000 v Clevelande v štáte Ohio.
Lajkuj Brainee.sk na

Ako uvádza Daily Star, Castro uniesol tri ženy – Michelle Knight, Amandu Berry a Ginu Dejesus. Nalákal ich na to, že im ponúkol odvoz. Avšak priviezol ich k sebe domov na 2207 Seymour Avenue a nalákal ich dnu. Nasledovalo desať rokov násilia a mučenia pokiaľ sa ženám podarilo konečne utiecť.

Prvou s obetí bola Michelle, ktorá zmizla 23. augusta 2002 po tom ako odišla od svojho bratranca. V deň svojho únosu sa mala dostaviť na súd, ktorý sa týkal starostlivosti jej syna Joeyho. Až po jej záchrane polícia priznala, že v čase je zmiznutia vynaložili málo prostriedkov na vyšetrovanie únosu. Úrady mali podozrenie, že utiekla dobrovoľne, pretože ju naštvala strata starostlivosti o syna.

Amanda Marie Berry zmizla 21. apríla 2003, deň pred dovŕšením sedemnástich rokov. Druhú obeť násilníka naposledy uvideli okolo 20:00, keď zavolala svojej sestre, že má odvoz domov z práce v Burger Kingu. FBI spočiatku predpokladala, že utiekla a až týždeň po jej zmiznutí nastala zmena postoja. Neznámi muž použil jej mobil, aby zatelefonoval jej mame. Povedal: „Mám Amandu, Je v poriadku a o pár dní sa vráti domov.“

Tretia obeť Georgina Lynn Dejesus mala v tom čase štrnásť rokov. Zmizla 3. apríla 2004 a naposledy ju videli na ceste domov zo školy okolo 15:00. Priatelila sa s Castrovou dcérou Arlene a myslela si, že ju vyzdvihol, aby ju priviezol domov.

Vynútený sex, násilný potrat, ale aj pôrod

Každá zo žien bola vystavovaná dlhoročnému násiliu. V denníkoch, ktoré si obete viedli, hovorili o vynútenom sexuálnom styku, pripútaní k stene, vyhrážkach zabitím a zaobchádzaním ako so zvieraťom. Okrem toho ich emocionálne týral.

Väznil ich v zamknutých spálňach. Boli nútené používať plastové toalety, ktoré len zriedka vyprázdňoval. Sprchovať sa mohli len dvakrát do týždňa a dostávali len jedno jedlo denne.

Dom Ariela Castra Twitter.com/Irish Daily Mirror

​Michelle povedala úradom, že Castro ju mal najmenej päťkrát oplodniť. Potrat vyvolal tým, že ju hádzal o stenu, bil činkami a udieral ju.

Georgina informovala políciu, že ju znásilnil. Avšak našťastie bez oplodnenia. Jediná z jeho obetí, ktorej dovolil donosiť dieťa bola Amanda. Pri pôrode, ku ktorému došlo v malom nafukovacom bazéne na Vianoce 2006, jej pomáhala Michelle. Castro sa jej vyhrážal zabitím, ak dieťa neprežije. Bábätko v jednom momente prestalo dýchať, no nakoniec ho pomocou resuscitácie zachránili. 

Amanda napokon nadviazala kontakt s jeho susedmi a spoločne so svojou vtedy už šesťročnou dcérou utiekla. Georginu a Michelle vyslobodila polícia.

Spáchal samovraždu po uznaní viny

Ariela Castra zatkli a obvinili zo štyroch prípadov únosu a troch znásilnení 6. mája 2013. Celkový počet sa 12. júla zvýšil na 977. Týkalo sa to 512 prípadov únosu, 446 znásilnení, siedmich hrubých sexuálnych útokov, šiestich trestných činov, troch ohrození detí, dvoch trestných činov, úkladná vražda a jeden trestný čin prechovávania nástrojov na trestnú činnosť.

Castro sa 26. júla priznal k 937 z 977 obvinení vznesených proti nemu v rámci dohody o vine a treste, ktorá zahŕňala po sebe nasledujúce doživotné tresty plus 1000 rokov väzenia, všetko bez možnosti podmienečného prepustenia.

Napriek svojmu rozsudku Castro spáchal samovraždu vo svojej väzenskej cele len mesiac po tom, čo bol uznaný vinným. V čase smrti mal 53 rokov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. apríl 2024 08:14