Pexels/Anastasia Shuraeva
StoryEditor

Posuň svoj Netflix na novú úroveň. Ukážeme ti, ako sa dostať k hrám aj skrytým kategóriám

Miroslav Kamody22.01.2022., 08:00h
Využi potenciál najpopulárnejšej streamovacej platformy na maximum. Prinášame ti viaceré tipy a triky, ako posunúť Netflix na úplne novú úroveň.
Lajkuj Brainee.sk na

Netflix nie je najlepšou streamovacou platformou na svete len tak. V rámci dostupných služieb na Slovensku ponúka najviac obsahu. Podľa minuloročných údajov si ho na Slovensku predpláca viac ako 189-tisíc používateľov.

Aj napriek tomu, že ide o mimoriadne obľúbenú platformu, mnoho ľudí stále naplno nevyužíva jej celý potenciál. Netflix totiž v sebe skrýva mnoho vychytávok, ktoré rozhodne musíš poznať, píše tom´s guide.

Získaj prístup k hrám

Netflix je v prvom rade miestom, kde sledujeme filmy, seriály, dokumenty a rôzne relácie. Okrem toho však služba už niekoľko mesiacov ponúka predplatiteľom aj možnosť hrania hier. Stačí ti na to len aplikácia pre Android či iOS. Priamo v nej nájdeš pri scrollovaní lištu s hrami, ktoré si následne môžeš stiahnuť cez obchody oboch operačných systémov.

Netflix Unplash/Marques Kaspbrak

​Následne na to už nepotrebuješ vkuse zapínať aplikáciu. Zahrať si môžeš napríklad aj hry zo sveta Stranger Things. Nezabudni však na to, že hry sú dostupné iba tomu, kto si platí predplatné. Akonáhle sa ho rozhodneš zrušiť, prístup k hrám stratíš. Viac o Netflix hrách sa dozvieš v našom staršom článku.

Rozšírenia, ktoré posunú zábavu na nový level

Ak nás niečo pandémia naučila, tak je to práve fakt, že nie vždy sa môžeme stretávať s našimi priateľmi a rodinou. Aj napriek tomu si však môžete všetci urobiť spoločný filmový / seriálový večer. To všetko pomocou rozšírení pre prehliadač Google Chrome.

​Na tejto stránke ich nájdeš celú kopu, my pre teba vyberáme tej najpopulárnejší - Netflix Party. Toto rozšírenie synchronizuje tebou vybraný obsah, aby sa zaistilo, že ho budú pozerať všetci v rovnakom čase. Dokonca je tu aj funkcia chatu, kde sa môžete všetci podeliť o svoje reakcie. 

Roztoč ruletu

Pokiaľ si aktívnym užívateľom Netflixu už nejaký ten piatok, určite poznáš možnosť náhodného výberu. Netflix za teba vyberie na základe sledovaných filmov a seriálov, čo by sa ti mohlo páčiť. Stráca to však význam, keď s náhodným výberom nie si spokojný ani pri desiatom návrhu.

Práve pre teba existuje nástroj Netflix Roulette. Ten síce robí presne to, čo náhodný výber priamo v aplikácii, zároveň ti však dáva omnoho väčšiu kontrolu nad tým, čo ti ponúkne. Oproti vlastnému randomizéru platformy môžeš filtrovať podľa žánru alebo hodnotenia IMDb, aby si sa uistil, že vždy dostaneš niečo, čo skutočne chceš sledovať.

Netflix Unsplash/Ayiman Mohanty

Tajné kódy

Pokiaľ máš pocit, že klasické kategórie v aplikácii sú pre teba príliš všeobecné a ty sa musíš prehrabávať obsahom, nevešaj hlavu. Na internete totiž nájdeš zoznam tajných kódov, ktoré ti umožňujú obsah ešte viac kategorizovať. 

Ak do vyhľadávania zadáš 7424, privíta ťa celý rad anime obsahu. Ak napíšeš 47465, získaš množstvo západných filmov, zatiaľ čo 48744 ti poskytne kolekciu klasických a súčasných vojnových filmov. Je však nutné dodať, že nie všetky kódy fungujú v každom regióne, nehovoriac o tom, že Netflix ich niekedy upravuje. Väčšia však funguje na 100 percent.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 07:07