Profimedia
StoryEditor

Mohol Stuart zabiť Howardovu mamu? Internetom sa šíri temná hypotéza z Teórie veľkého tresku

Miroslav Kamody01.01.2022., 10:00h
Mohla jedna z vedľajších postáv zabiť v obľúbenom sitkome Howardovu mamu?
Lajkuj Brainee.sk na

Znie to priam neuveriteľne, no od ukončenia seriálu Teória veľkého tresku (The Big Bang Theory) ubehli už viac ako dva roky. Sitkom je aj napriek tomu stále populárny, za čo môže neustále opakovanie v televízii či dostupnosť na rôznych platformách. Fanúšikovia sa tak bez problémov môžu do seriálu ponoriť a všímať si veci, ktoré im predtým možno unikli.

Ako pripomína portál Screen Rant, sitkom sa točil okolo skupiny géniov, ktorí boli tiež označovaní za spoločenských vyvrheľov. Ich životy sa zmenili po stretnutí s Penny, ctižiadostivou, no neúspešnou herečkou, ktorá sa presťahovala do Hollywoodu, aby sa venovala svojej vášni.

Milovaná, no bez tváre

V štvrtej sérii sa herecké obsadenie rozšírilo o Amy a Bernie, ktoré sa nakoniec vydali za Sheldona a Howarda. Odvtedy sa situačná komédia stala zmiešaným príbehom ich osobného a profesionálneho života. Okrem toho sme mohli vidieť aj rodiny hlavných hrdinov, kde si bezpochyby svoju pozornosť pre seba kradla Howardova mama - pani Wolowitzová.

Teória veľkého tresku CBS

​Aj keď sa nikdy fyzicky neobjavila na obrazovke, ľudia si ju svojim spôsobom zamilovali. O to viac nás ranilo, keď v ôsmej sérii Debbie zomrela. Jedna temná hypotéza, ktorá sa šíri internetom, tvrdí, že za jej úmrtie v seriáli môže Stuart Bloom (Kevin Sussman).

Vo finále siedmej série seriálu sa ukázalo, že majiteľ obchodu s komiksami sa presťahoval do domu Wolowitzovcov po tom, čo jeho podnik utrpel požiar. Počas tejto doby sa Stuart stal oficiálnym opatrovateľom pani Wolowitzovej, ktorá kvôli zraneniu potrebovala opateru na plný úväzok.

Bola jej smrť prirodzená?

Z dvojice sa stali dobrí priatelia, a tak napriek tomu, že sa Debbie uzdravila, Stuart naďalej zostával v dome. Neskôr sa ukázalo, že pani Wolowitzová dala Stuartovi peniaze potrebné na znovuotvorenie obchodu s komiksami. Používateľ Redditu u/Joblezz tvrdí, že je pravdepodobné, že išlo o pôžičku, ktorá nikdy nespísali na papier.

Keď zomrela, pre Stuarta to znamenalo, že získal peniaze úplne zadarmo. Vzhľadom na túto výhodu nie je vylúčené, že Stuart postupne zabil pani Wolowitzovú, čo by nebolo až také ťažké vzhľadom na to, že ju už teraz trápili mnohé zdravotné problémy.

Aby túto teóriu podporil, dodal, že keď Howardova matka zomrela, Stuart si dovolil vziať nábytok z jej izby. Tvrdil, že Debbie mu dovolila vziať si ho, no nikto mu to už nemohol vyvrátiť. Za predpokladu, že Stuart plánoval zánik pani Wolowitzovej, načasovanie znovuotvorenia obchodu s komiksami bolo tiež dokonalé.

​Znamenalo to, že ju už viac nepotreboval držať ako páku proti Howardovi, ktorý bol čoraz podozrievavejší, že jeho matku zneužíva. Táto téza má svoje opodstatnenie, pretože Stuart mal veľa šancí uskutočniť plán bez toho, aby to niekto zistil. Howard bol väčšinou preč a žil oddelene s Bernie, zatiaľ čo Debbie bola z nejakého dôvodu do Stuarta zamilovaná.

Proti tejto hypotéze hrá hlavne fakt, že je príliš temný pre sitkom, akým Teória veľkého tresku rozhodne bol. Taktiež treba dodať, že postava Debbie v seriáli zomrela, pretože zomrela aj jej predstaviteľka Carol Ann Susi. Momentálne neexistuje spôsob, ktorý by túto hypotézu mohol potvrdiť, určite však ide o zaujímavú myšlienku na zamyslenie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 19:56