Netflix.com
StoryEditor

Leo DiCaprio pod stromček. Netflix uvádza Don't look up!, v ktorom si herec diktoval podmienky

iDnesMonika Zavřelová25.12.2021., 11:00h
Vianočnú nádielku tento rok Netflix svojim užívateľom dávkoval postupne v priebehu novembra a decembra. Na Štedrý deň prišlo pomyselné vyvrcholenie. Streamovacia služba uviedla film Don’t look up! s Leonardom DiCapriom, Meryl Streep a Jennifer Lawrence v hlavných úlohách.
Lajkuj Brainee.sk na

Takmer dva a pol hodinová satirická sci-fi dráma v réžii Adama MyKaya sleduje osud dvoch priemerných astronómov v podaní DiCapria a Jennifer Lawrence, ktorí sa snažia varovať ľudstvo pred smrtiacou kométou mieriacou priamo k Zemi. Ich varovania však nikoho nezujímajú. A to vrátane novinárov alebo americkej prezidentky, ktorú stvárnila Meryl Streep.

Autorom scenára k filmu je sám režisér, príbeh a dialógy však prešli kvôli Leonardovi hneď niekoľkými zmenami. Boli podmienkou jeho účasti vo filme. Dôvod, prečo oscarový herec žiadal o úpravy je jednoduchý – film sa týka témy klimatickej krízy. Tvorcovia však sľubujú, že sa to v celom filme deje „s humorom a nadhľadom“.

Film mal ešte pred uvedením na Netflixe premiéru v niekoľkých vybraných kinách. Nateraz sa reakcie divákov a kritikov rozchádzajú. Britský denník Indipendent vyzdvihuje spôsob, akým McKay núti divákov vysmievať sa vlastnej skaze, v inom denníku, Observer, uviedli, že niekedy nie sú ani áčkoví herci zárukou úspechu.

​Ako sme už spomínali, herecká zastúpenie má vo filme aj Meryl Streep. Excentrická americká prezidentka, ktorú stvárnila, sa totiž v jednej zo scén objavuje nahá. Aj keď to oscarovej herečke nevadilo, samotný záber nechcela totiž a tak prišla na rad dablérka. Režisér uviedol, že sa mu nahú scénu brilantnej Meryl snažil DiCaprio vyhovoriť. A to aj napriek tomu, že ju nemusela točiť samotná herečka. „On ju vidí ako filmovú kráľovnú. Pýtal sa ma, či je tá scéna skutočne nutná. Odvetil som, že je, pretože nejde predsa o Meryl Streep, ale o rolu tej prezidentky,“ popísal rozhovor s hereckou hviezdou.

Okrem vyššie spomínaných hercov sa vo filme objaví aj Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Ariana Grande alebo aj Kid Cudi. Film má štyri nominácie na Zlaté glóbusy – v kategóriách najlepší herec a herečka, najlepší film (komédia alebo muzikál) a najlepší scenár.

iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, pod ktoré spadá aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:18