HN/Radoslav Petrík (Ilustračná snímka)
StoryEditor

Kvíz, ktorý preverí každého vodiča. Spoznáš okresy Slovenska len podľa EČV?

Radoslav Petrík18.03.2021., 08:11h
Ako dobre poznáte slovenské okresy? Motoristický kvíz s EČV poriadne preverí vaše vedomosti a na chvíľu odvráti myšlienky od aktuálnej situácie.
Lajkuj Brainee.sk na

Každý pozná tabuľku s číslami a písmenami, ktorá je pripevnená na prednej a zadnej časti vozidla. V minulosti sa označovala ako ŠPZ - teda špeciálna poznávacia značka.

Napríklad v Amerike je nutné mať tieto značky pripevnené len na zadnej časti a v odlišných tvaroch, na Slovensku a Európe je však situácia iná a veľakrát pekný dizajn vozidla "zabíja" povinne vpredu uchytená tabuľka.

Dnes jej u nás patrí označenie EČV (Evidenčné Číslo Vozidla) a každý automobil dostane svoju úplne jedinečnú kombináciou čísel a písmen. Pre ľudí, ktorí sa chcú odlišovať, sú k dispozícii aj tabuľky EČV na želanie - dostupnosť svojho nápadu si však treba vopred overiť.

​Prvé dve písmená však určujú, v akom okrese na Slovensku je konkrétne vozidlo registrované a zapísané v evidencii. Ľahko teda spoznáte, odkiaľ vozidlo a často tiež jeho posádka pochádza.

Lepšie povedané v prípade, že ovládate jednotlivé skratky okresov, čo preverí náš kvíz. Trúfate si dosiahnuť plný počet bodov?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/kvizy, menuAlias = kvizy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 18:44