Používateľ v hre Minecraft vytvoril van Goghov obraz Hviezdna noc v 3DYoutube/chrisdacow/
StoryEditor

Milovník Minecraftu vytvoril van Goghov obraz Hviezdna noc v 3D. Výsledok ti vyrazí dych

ČTK30.05.2022., 15:00h

Užívateľ počítačovej hry Minecraft vo virtuálnom hernom svete postavil trojrozmernú podobu obrazu Hviezdna noc od maliara Vincenta van Gogha. Hráč vystupujúci pod prezývkou Chris DaCow stavbou z kociek strávil mesiac. O výsledok vo forme osemminútového videa sa podelil s užívateľmi na sociálnej sieti Reddit.

Lajkuj Brainee.sk na

Obraz z roku 1889 je podľa historikov umením jedného z vrcholných diel slávneho holandského maliara. Olejomaľbu hviezdneho neba nad juhofrancúzskou dedinou Saint-Rémy-de-Provence vystavuje newyorské Múzeum moderného umenia (MoMA).

image

Konkurencia pre Zaklínača? Poliaci chystajú ďalšiu temnú fantasy RPG hru, ktorá vyzerá brutálne

Chris DaCow v rozhovore s magazínom PC Gamer uviedol, že reprodukcia diela nie je výsledkom mimoriadneho talentu, ale vášne pre stavanie a rokov skúseností. Krajina zachytená maliarom mu pripadala taká krásna, že sa v nej chcel prejsť. Obdivovanie dvojrozmerného obrazu mu nestačilo, v hre Minecraft si teda pridal aj tretí rozmer.

„Chcel som sa pozrieť do vnútra toho mesta a vidieť van Goghovu hviezdnu oblohu! Vtipné je, že kým som začal, nebol som van Goghovým veľkým fanúšikom, ale po vytvorení celej stavby to rozhodne môj obľúbený umelec je,” hovorí Chris DaCow.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 09:55