Aukcia s pokémonovými kartičkami bola zatiaľ najväčšia vo Francúzsku (ilu)twitter.com/Danielle DeNicola
StoryEditor

Vo Francúzsku dražili kartičku pokémona, predali ju za štvornásobok očakávanej ceny

Radka Rosenbergová17.06.2021., 07:41h
Je na nej slávna postavička Charizard a predával ju muž, ktorý kartičky s Pokémonmi zbiera už od svojich jedenástich rokov.
Lajkuj Brainee.sk na

Ako informuje portál idnes.cz, išlo o najväčšiu aukciu takéhoto druhu vo Francúzsku. Konala sa v sieni Ivoire Troyes v Paríži, pričom kartičku Charizarda vydražili za celkovú sumu vo výške 11 904 eur. 33-ročný Maxime L., ktorý ju predával, zbiera kartičky s imaginárnymi postavičkami od spoločnosti Nintendo už od svojich jedenástich rokov. Hráva sa s nimi dodnes.

Prvá aukcia, ktorá sa špecializovala výhradne na Pokémonov, sa vo Francúzsku konala 11. júna. Podobná dražba prebehla už aj v Spojených štátoch amerických, kde sa rovnaká kartička predala za 509 969 dolárov, čo je v prepočte 424 957 eur. 

Pokémoni sa prvýkrát objavili v roku 1996. Vtedy išlo o hry pre zariadenie Game Boy. O rok neskôr začali po celom svete vysielať kreslený seriál, ktorý zožal neuveriteľný úspech. Okrem toho vzniklo aj množstvo počítačových či kartových hier a niekoľko filmov s Pokémonmi. Licencia, ktorá sa vzťahuje na kreslené seriály a hry sa považuje za jednu z najziskovejších na svete. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 15:41