Matthew Perry mal dlhodobo problémy s drogmai.Profimedia/Profimedia - Paparazzi
StoryEditor

Spôsobili Chandlerovu smrť lekári? Jeden sa priznal, že mu dodával ketamín, chce usvedčiť aj ďalších

iDnes.cz03.10.2024., 10:00h

Mark Chavez, jeden z lekárov obvinených v prípade minuloročnej smrti herca Matthewa Perryho sa priznal, že hviezde seriálu Priatelia nelegálne dodával ketamín. Informujú o tom americké médiá. Lekárovi zo San Diega teraz hrozí až desať rokov väzenia.

Lajkuj Brainee.sk na

Päťdesiatročný Chavez priznal svoju vinu výmenou za ponuku zníženia trestu a ponúkol prokurátorom spoluprácu pri ich úsilí usvedčiť ďalšie dve osoby, ktoré prokurátori považujú za hlavných vinníkov Perryho smrti. Sú nimi drogová dílerka Jasveen Sangha, prezývaná ako "ketamínová kráľovná Los Angeles", a ďalší lekár.

Po tom, ako sa Chavez priznal, mu súd pozastavil stíhanie až do vynesenia rozsudku, ale lekár nesmie opustiť krajinu a musel odovzdať svoj pas. Podľa jeho právnika prejavuje veľkú ľútosť a snaží sa urobiť všetko pre to, aby "napravil krivdy, ktoré sa stali".

Podľa zákona mohol Chavez dostať trest až do výšky 10 rokov, ale po dohode s prokurátormi pravdepodobne dostane oveľa kratší trest.

Perryho našli mŕtveho v jeho dome v Los Angeles vlani v októbri vo veku 54 rokov. V decembri sa objavili správy, že jeho smrť súvisela s požitím ketamínu, ktorý sa používa ako anestetikum a v poslednom čase čoraz častejšie aj proti psychickým problémom.

Podľa zistení vyšetrovateľov Perry podstupoval terapiu ketamínom kvôli depresii, ale pitva odhalila v jeho krvi také množstvo tejto látky, ktoré približne zodpovedalo množstvu potrebnému na uvedenie pacienta do anestézie. Silné účinky anestetika, ako aj ochorenie tepien a užívanie iných liekov podľa úradov spôsobili, že herec stratil vedomie a utopil sa vo svojom bazéne.

Perry si získal srdcia divákov na celom svete ako predstaviteľ sarkastického, ale neistého Chandlera Binga, ktorého stvárnil vo všetkých vyše 230 epizódach desiatich sérií seriálu Priatelia.

Americko-kanadský herec si zahral aj v seriáli Západné krídlo či vo viacerých filmoch, pričom naposledy sa pred kamerou objavil v roku 2017.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. október 2024 12:05