Madelaine Petsch vo filme Cudzinci, ktorý sa nakrúcal na SlovenskuLionsgate
StoryEditor

Obľúbená americká herečka nakrúcala na Slovensku horor: Bratislavu zbožňujem, ak sa tu bude niečo točiť, chcem byť pri tom

Miroslav Kamody17.06.2024., 15:03h

Americká kráska bola zo Slovenska doslova nadšená. Najviac jej učarovalo naše hlavné mesto, ľudia a vegánske jedlá.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď sa pred mesiacom dostal do slovenských kín americký horor Cudzinci: Kapitola 1, len máloktorý divák si uvedomil, že sa nakrúcal práve u nás. Režisér Renny Harlin (Smrtonosná pasca 2, Cliffhanger) natáčal spolu s hercami priamo v okolí Bratislavy. 

Ako píše web Česko-Slovenská filmová databáza, snímka vznikala v Lozorne a Stupave. Pôjde o trilógiu, pričom všetky filmy sa nakrúcali naraz v priebehu 52 dní.

Náročné natáčanie

Harlin uviedol, že natáčanie sa pre neho stalo „najväčšou výzvou života, ale tiež som sa jej aj reálne chopil. V pondelok ráno som kľudne mohol natáčať druhú kapitolu a popoludní prvú kapitolu a v utorok ráno tretiu kapitolu. Bolo to nesmierne náročné pre hercov, pre kontinuitu v líčení a kostýmoch, a pre môjho kameramana, pretože sme chceli vytvoriť vizuálny jazyk, ktorý sa vyvíja tak, že filmy rastú, stávajú sa v postupe deja epickými. Udržovalo to všetky naše životné šťavy neustále v pohybe.”

image

Johnny Depp je Satan. Nový film od režiséra filmu Strach a hnus v Las Vegas budí veľké vášne aj kontroverzie

Nakrúcanie si však režisér aj herci očividne užili. A prispelo k tomu aj Slovensko samotné. Prezradila to hlavná hviezda projektu Madelaine Petsch, ktorú môžeš poznať aj zo seriálu Riverdale či filmu Sightless. V rozhovore, ktorý na svojom instagramovom profile zavesila producentská spoločnosť DONART, sa rozplývala najmä nad našim hlavným mestom.

Miluje Bratislavu

„Zbožňovala som Bratislavu. Ak sa tam bude niečo znovu točiť, tak to budem chcieť nakrúcať. Hlavne kvôli tomu, že sa točí tam. Každé ráno pred prácou som išla na matchu. Zamestnanci tam boli úžasní. Cítila som sa, ako by som v Bratislave žila. Fakt som si to užila. A taktiež to bola najlepšia matcha, ktorú som kedy mala,” spomína herečka.

Ďalej sa rozrozprávala o našich jedlách. „Typické slovenské jedlá sú dosť mäsité a ja nejem mäso, takže to bolo trochu zložitejšie. Ale prekvapivo je tam množstvo vegánskych možností. Takže to bolo naozaj super,” dodala.

ANKETA
Pozrel by si si film len preto, že sa nakrúcal na Slovensku?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. jún 2024 15:55