Snímka z filmuAdam Kulik/
StoryEditor

Dočkali sme sa! Maštalír a Geislerová odhaľujú triler vzťahu v mrazivej snímke Smršť. Môžeš si ju pozrieť v kinách

red04.04.2024., 11:12h

Po veľkolepej premiére a exkluzívnom predpremiérovom turné, ktoré sa uskutočnilo v uplynulých dňoch s účasťou tvorcov a hercov, vstupuje snímka oceňovaného Petra Bebjaka Smršť do siete kín na celom Slovensku.

Lajkuj Brainee.sk na

Dej očakávaného filmu zavedie divákov do kúpeľov v horách, kam prichádza Tomáš Maštalír v úlohe forenzného psychológa Martina Langa s manželkou Pawlou, ktorú stvárňuje Anna Geislerová. Ako sa obľúbenej hereckej dvojici spolupracovalo?

Ďaleko od civilizácie, v prostredí kúpeľov, si chce filmový pár oddýchnuť a pokúsiť sa zachrániť vzťah. „Na začiatku príbehu vnímame moju postavu ako manžela odhodlaného ukradnúť si s manželkou pobytom v kúpeľoch nejaký čas len pre seba,“ prezrádza Tomáš Maštalír a pokračuje: „Je presvedčený, že to ich vzťah potrebuje. Vzápätí ho však pokúša vlastná profesionálna zvedavosť, podľahne jej, keď sa tajne začne venovať ďalšiemu prípadu, ktorý ho neskôr úplne pohltí. Zároveň začína ožívať a narastať napätie medzi ním a manželkou, o ktorom sa postupne dozvedáme, že je v ich vzťahu prítomné a už dlhšie potláčané.“

image

Oficiálny plagát filmu

Archív/

Súhra všetkých týchto okolností, spolu s tajomnou a zvláštnou atmosférou prostredia, kde sa príbeh odohráva, ho privádzajú k tomu, že začína spochybňovať vlastný úsudok o realite. Aj preto, že sa začínajú diať viaceré veľmi zvláštne a ťažko vysvetliteľné veci.

Napätie medzi Martinom a Pawlou cítiť od začiatku filmu. Herečka Anna Geislerová dokonca vnímala počas nakrúcania všetko, čím si jej postava prechádzala. „Zlyhanie, smútok, bolesť, hnus, chorobu, žiarlivosť. A obrovský neznesiteľný pocit viny,“ odhaľuje. „Dá sa povedať, že si vytiahla Čierneho Petra na celý život. Súcitím s ňou a je mi jej ľúto,“ vysvetľuje niekoľkonásobná držiteľka Českého leva. A ako sa s ňou spolupracovalo Tomášovi Maštalírovi?

image

Z premiéry.

Martin Hesko/

„Každá herečka a každý herec je v niečom iný. Aňa má tiež svoju umeleckú aj hereckú jedinečnosť. Pre mňa to bola vynikajúca herecká partnerka a zároveň veľmi citlivá, vnímavá a inteligentná herečka,“ tvrdí a dodáva: „Celé nakrúcanie bolo jedinečné a doteraz naň s radosťou spomínam, pretože to bola skvelá skúsenosť. Pri takomto type filmu, pri takomto žánri, s takým úžasným hereckým partnerom ako je Aňa, je ťažké vypichnúť nejakú jednu vec alebo len jedno naj.“

Napínavý triler Smršť, nakrútený podľa slávnej knižnej predlohy Jozefa Kariku, vznikol s podporou Audiovizuálneho fondu v produkcii DNA PRODUCION a v koprodukcii BONTONFILM STUDIOS. Do slovenských kín ho prináša distribučná spoločnosť BONTONFILM už dnes.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 14:03