Američania opäť dokazujú, že nepoznajú okolitý svetWarner Bros., Brainee x Canva
StoryEditor

Američania v nemom úžase z Harryho Pottera. Ukázalo sa, že niektoré veci, ktoré považovali za magické, sú v Británii úplne bežné

Miroslav Kamody02.03.2024., 09:00h

Niektoré jedlá sa ešte dajú pochopiť, ale vozíky vo vlakoch?

Lajkuj Brainee.sk na

Kto by nechcel žiť v magickom svete Harryho Pottera, všakže? Všetko by bolo akési príjemne pomalšie a jednoduchšie. Tento čarodejnícky svet zo strán kníh a filmov priniesol veľa špecifických vecí, ktoré by sme najradšej mali aj v našich životoch. Ako však píše portál LadBible, množstvo Američanom považovalo za magické aj to, čo je inde vo svete pomerne bežné.

Veselá diskusia sa pôvodne rozbehla vo vlánke na Reddite, kde množstvo Američanov priznalo, že niektoré divné a úžasné veci vo filmoch a knihách považovali za magické, aj keď boli v skutočnosti len britské (či známe v iných častiach sveta).

image

VIDEO Slovák pomocou umelej inteligencie predaboval scény z obľúbeného Harryho Pottera. Harry Humenčan je hitom internetu

Melasový koláč

Tento zákusok môže ohromiť svoje chuťové poháriky, no rozhodne nie je produktom mágie. Jeden Američan sa však priznal, že veril, že obľúbený britský dezert – vyrobený z krehkého cesta a melasy – sa podával iba na Rokforte.

Školské fakulty a prefekti

Chrabromilčanom, Bystrohlavčanom, Bifľomorčanom, Slizolinčanom a Triediacemu klobúku sa podľa používateľov sociálnych sietí podarilo v Spojených štátoch spôsobiť masový zmätok. Briti však fakulty poznajú už od základnej školy, pričom sú dôležité na podujatiach, ako napríklad športový deň.

Okrem toho sú však na školách prítomní aj prefekti, ktorí hliadkujú na chodbách a číhajú na porušovateľov pravidiel. Američania však priznali, že boli presvedčení, že oba školské prvky sú len exkluzivitou pre Harryho Pottera.

Vianočné krekry

Rozhadzovanie vianočných krekrov nad stolom, ktorý mama práve bohato vyzdobila, je pre Britov sviatočnou zábavou. Američania však zrejme rátali s tým, že Britmi milované vianočné sušienky sú vlastne len niečím, k čomu majú prístup čarodejníci a čarodejnice.

Vlaky s vozíkmi na jedlo

Isto si spomínaš na scénu z prvého Harryho Pottera, kde hlavný hrdina vo vlaku vykúpi celý bar vozík s jedlom. A Američania boli presvedčení, že je to prvok, ktorý je známy len postavám z čarodejníckeho sveta.

Vozíky s jedlom vo vlakoch sú pritom dostupné v rôznych krajinách sveta, a to vrátane Slovenska (aj keď zvyčajne nie sú tam, kde by sme ich chceli a potrebovali mať). Američanom zrejme stačí naozaj málo.

Tekvicová šťava

Najbizarnejšie je, že Američania neverili, že tekvicový džús je len obyčajným obľúbeným britským nápojom. Skutočne si mysleli, že žiarivo oranžový nápoj, ktorý možno vidieť takmer všade v Harrym Potterovi a zbožňujú ho čarodejnice a čarodejníci, bol skôr produktom nejakej mágie než odšťavovačom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 21:53