OppenheimerUniversal Pictures/Youtube
StoryEditor

PREHĽAD filmov roka 2023, ktoré dostali najlepšie hodnotenia od divákov. Žiadna Barbie, na prvom mieste je animák

Nikola Michalkova28.12.2023., 09:00h

V článku ti predstavíme filmy, ktoré vyšli tento rok a získali si najlepšie hodnotenia od divákov.

Lajkuj Brainee.sk na

Asi pravdepodobne vieš, že portál IMDb poskytuje divákom možnosť hodnotiť filmy, ktoré videli. My ti prinášame zoznam tých najlepšie hodnotených v rámci tohto roka. Dostali totiž viac ako sedem hviezdičiek z desiatich.

Zoradili sme ich od najnižšieho po najvyššie hodnotenie. Samozrejme, žiadne divácke hodnotenie nemôže byť úplne presné, pretože záleží aj na počte hlasujúcich. Každopádne, v zozname ti prinášame inšpiráciu, čo pozerať.

Minulé životy

Pravdepodobne ti je tento film známy. Rozpráva príbeh dvoch priateľov z detstva. Nora a Hae Sung sa ale musia oddeliť, keď Nora emigruje z Južnej Kórey. Napokon sa o dve desaťročia stretnú v New Yorku na jeden týždeň. Romantický film hovorí o osude, láske a rozhodnutiach, ktoré dokážu tvoriť život. Diváci mu v priemere dali osem hviezdičiek.

Hodnotenia si síce vyslúžil obdivuhodné, recenzie na portáli Rotten Tomatoes až tak príjemne neznejú. Tu je aspoň vidieť, že vnímanie filmov je subjektívne. Diváci hovoria o neoriginálnom príbehu, avšak našli sa aj diváci, ktorým sa páči práve romantický trojuholník zachytávajúci migráciu.

The Color Purple

Osem hviezdičiek si vyslúžil aj tento film. Hovorí príbeh o láske a odolnosti. Film je vytvorený podľa románu a broadwayského muzikálu s rovnomenným názvom. Príbeh sa týka cesty ženy k nezávislosti. Celie na nej musí čeliť rôznym ťažkostiam, ale nakoniec v sebe nájde silu a nádej v sesterskom pute. Okrem toho má aj veľmi dobré recenzie. Diváci chvália skvelú hudbu a choreografiu, ale aj kostýmy.

The Holdovers

Film režíroval Alexander Payne a sleduje zakríknutého inštruktora na prípravnej škole v Novom Anglicku. Je nútený zostať v areáli školy počas vianočných prázdnin a postarať sa o hŕstku študentov, ktorí nemajú kam ísť. Nakoniec si vytvorí puto s výtržníkom a hlavnou kuchárkou školy. Film dostal osem hviezdičiek.

Mnohí diváci ho hodnotia ako skvelý vianočný film, ktorý má síce pomalší začiatok, ale trpezlivosť prináša zážitok. „Je hlbší, viac melancholický a emocionálny, ale stále zábavný,“ píše sa v recenzii.

Oppenheimer

Príbeh o fyzikovi J. Robertovi Oppenheimerovi hovorí o vývoji atómovej bomby. Jeho práca sa stane skutočnou 16. júla 1945, keď sú vedci svedkami prvého jadrového výbuchu na svete, ktorý zmenil dejiny. V hlavnej úlohe sa predstavil obľúbený herec Cillian Murphy, ktorého poznáš z populárneho seriálu Peaky Blinders. Od divákov dostal 8,4 hviezdičiek.

Godzilla Minus One

Príbeh ukazuje Japonsko, ktoré je zničené vojnou. Aby toho nebolo málo, objaví sa nová hrozba v podobe obrovského monštra. Diváci filmu dali 8,4 hviezdičiek. „Je klasickým prírastkom do série, má úžasné špeciálne efekty a skutočne zábavný príbeh,“ píše divák.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Na prekvapenie niektorých sa najlepšie hodnoteným filmom stalo animované spracovanie Spider-Mana.

Prináša nové dobrodružstvo, ktoré prenesie Spider-Mana naprieč Multiverzom, aby spojil sily s Gwen Stacyovou a čelil mocnejšiemu zloduchovi. Diváci mu v priemere udelili 8,6 hviezdičiek.

ANKETA
Si spokojný s týmto rebríčkom?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 11:02