Vincent Crabbe - Jamie WaylettAlbus Dumbledore, Verônica/Twitter
StoryEditor

Výtržníctvo, podvody a hudobná kariéra. Od posledného filmu Harryho Pottera ubehlo 12 rokov, toto teraz robia známi herci

Nikola Michalkova27.04.2023., 08:00h

Neuveriteľných 12 rokov ubehlo, keď sa posledná časť Harryho Pottera dostala do kín. Herci, ktorí stvárnili obľúbené či menej obľúbené postavy, sa už vo svojom živote posunuli.

Lajkuj Brainee.sk na

Kto by nepoznal Harryho Pottera. Svet kúziel si získal nejedného z nás a väčšina z nás filmy videla niekoľkokrát. Daniel Radcliffe, predstaviteľ Harryho Pottera, dostal hlavnú úlohu vo filme „The Woman In Black“, Ruperta Grinta, predstaviteľa Rona Weasleyho, sme mohli vidieť v jednom videoklipe speváka Eda Sheerana a Emmu Watson, ktorá stvárnila Hermionu Grangerovú, priniesla slávu hlavná úloha vo filme Kráska a zviera a Malé ženy. V článku sa ale dočítaš, kde skončili ostatné postavy. 

Vincent Crabbe

Postavu jedného z „pätolizačov“ Draca Malfoya stvárnil herec Jamie Waylett. Poznať si ho mohol práve vďaka tomu, že bol v Slizoline a takmer vždy sa motal s Malfoyom. Okrem toho si ho môžeš pamätať ako hlúpeho a pažravého. Jeho hlúposť ho napokon doviedla až k svojej vlastnej smrti v časti Dary smrti, kde sám zhorel v ohni, ktorý vyčaroval, píše sa na portáli Daily Mail.

Herec Jamie má teraz 33 rokov a má problémovú históriu, odkedy obľúbená séria skončila a začalo sa to už počas natáčania. V poslednom filme ho museli nahradiť, pretože ho v roku 2009 zatkli za pestovanie marihuany v jeho rodinnom dome a okrem toho sa neskôr aj k tomu priznal. Nebol to ale jediný raz, čo bol zatknutý. V roku 2012 si posedel za mrežami za svoju účasť na londýnskych nepokojoch v minulom roku a taktiež bol obvinený z „násilných výtržností, držania predmetu s úmyslom zničiť alebo poškodiť majetok a prijímania kradnutého tovaru.“ 

image

Vincent Crabbe - Jamie Waylett

Albus Dumbledore/Twitter

Postava Crabbea bola jeho jediná známa rola, ktorá ho dostala do povedomia. Jamie sa momentálne uchýlil ku kamerovým vystúpeniam – zarába si peniaze prostredníctvom osobných odkazov celebrít, za ktoré si platia fanúšikovia. Za jeden odkaz vo videu si účtuje viac ako 180 eur. 

Dudley Dursley

Tučný chlapec, syn Petúnie a Vernona Dursleyovcov asi každému tak trochu liezol na nervy. Rolu rozmaznaného Dudleyho stvárnil herec Harry Melling, ktorý má v súčasnosti 34 rokov a vyzerá na nepoznanie. Má za sebou úspešné úlohy, ako napríklad Harry Beltik vo filme „The Queesn’s Gambit“, ktorý sa dá pozrieť na Netflixe. Okrem toho si zahral aj vo filmoch Bledomodré oko či Stará garda. 

Nejde len o jeho úspešné herecké úlohy. Už to viac nie je ten tučný, rozmaznaný chlapec, ktorého sme poznali z Harryho Pottera. O svojej premene rozprával aj v rozhovore pre denník The Independent. „Chodil som na hereckú školu, schudol som a to je všetko.“ Okrem toho dodal, že s kolegami z Harryho Pottera v kontakte nie je, pretože počas natáčania s nimi netrávil toľko času. 

Draco Malfoy

Slizolinčan, ktorého si aj napriek tomu, že to bola postava na tej temnej strane, obľúbilo mnoho fanúšikov. Tí sa rozdelili na dva tábory – tí, čo boli na strane Harryho a tí, ktorí boli na strane Draca. Okrem toho sa veľmi často vyskytovali želania fanúšikov, aby sa Draco dal dokopy s Hermionou a na túto tému vzniklo aj viacero fiktívnych príbehov. Samotná Emma Watson priznala, že sa jej Tom počas natáčania páčil a niekoľkokrát boli vyfotení, ako spolu trávia čas. 

Tom Felton, ktorý Draca stvárnil, má v súčasnosti 35 rokov a jeho postava ho vlastne ani nikdy neopustila. Ak ho sleduješ na TikToku, môžeš vidieť mnoho videí, ktoré súvisia s Malfoyom. Okrem toho napísal aj knihu, ktorá odhaľuje isté zákulisie z Harryho Pottera, ale spomína aj jeho „tajnú lásku“ k jeho kolegyni. „Moja priateľka vtedy vedela, že tam boli nevyslovené veci medzi nami dvoma,“ píše sa v nej. Ale napriek tomu nikdy nepriznali, že by tvorili pár. 

Venuje sa aj hudbe a v roku 2021 vydal aj EP s názvom YoOHoO. Aj v hudobnej kariére je pomerne úspešný, jeho skladba „If You Could Be Anywhere“ dosiahla takmer 12 miliónov zhliadnutí. Nezanevrel ani na herectvo a v máji minulého roka debutoval v divadle v hre „2:22 A Ghost Story on the West End“. 

Cedric Diggory

Roberta Pattinsona, ktorý Cedrica stvárnil, si už pravdepodobne poznal z Twilightu. Prvýkrát sa v Harry Potterovi objavil v Ohnivej čaši, kde spolu s Harrym súťažili v Trojčarodejníckom turnaji. Bol to vlastne aj jediný film z kúzelníckej série, v ktorej sa objavil, ale aj napriek tomu si získal mnoho priaznivcov. Jeho koniec prišiel práve so stretnutímm s Voldemortom na cintoríne. 

Určite si pamätáš, že herec tvoril pár s Kristen Stewart, ktorá spolu s ním hrala v Twilighte. Pár sa rozišiel v roku 2013 a mnoho fanúšikov bolo sklamaných. Odvtedy chodil so speváčkou Suki Waterhouse v roku 2018, s ktorou momentálne žije v Londýne. Čo sa týka herectva, významnú rolu dostal minulý rok, keď stvárnil Batmana v novom filme „The Batman.“ 

Ginny Weasley

Najmladšia z Weasleyovcov, ktorej sa Harry Potter páčil už od prvej časti, čo dávala aj jasne najavo, sa objavila už v prvom filme. Oficiálne sa s Harrym Potterom dala dokopy v časti Polovičný princ. Veľmi dlho ju fanúšikovia kritizovali, pretože sa im ako Ginny nejakým spôsobom nepáčila. 

Bonnie Wright má momentálne 32 rokov a vlastní svoju vlastnú filmovú produkčnú spoločnosť BoBonLumiere, v ktorej produkuje krátke filmy. Okrem toho sa venuje aj environmentálnemu aktivizmu a je ambasádorkou organizácií Greenpeace a Lumos. Taktiež publikovala aj knihu, v ktorej sa venuje tipom, ako zachrániť životné prostredie. V marci 2022 sa vydala za Andrewa Lococoa. Predtým bola zasnúbená s Jamiem Campbellom Bowerom, ktorý si tiež krátko zahral v Harry Potterovi mladého Gellerta Grindewalda. Rozišli sa v roku 2012. 

Cho Chang

Dievča, do ktorého bol Harry zamilovaný a s ktorou si dal aj prvú pusu. Škótska herečka Katie Leung má 35 rokov a hviezdila aj v animovanej sérii „Arcane and Ash“ a taktiež sa objavila aj v sci-fi sérii „The Peripheral“ od Amazonu Prime. Momentálne si ostrihala svoje charakteristické vlasy a v januári prezradila, že je matkou a má syna Wolfa. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 05:12