Filmy, ktoré na začiatku vyspoilovali koniec.Film News Nostalgia, Cinesthetic/Twitter
StoryEditor

Keď už na začiatku vieš, čo sa stane na konci. Tieto filmy už v prvých sekundách vyspoilovali koniec

Nikola Michalkova01.04.2023., 09:00h

Možno tomu ani nevenuješ pozornosť, ale predsa sú filmy, ktoré už na začiatku prezradia, čo sa stane na konci.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak ti koniec filmu neprezradí tvoj kamarát, niekedy sa to stane omylom už na samotnom začiatku filmu. Síce v tomto prípade si to možno až tak neuvedomujeme, pretože to nemáme úplne na zlatom podnose z úst niekoho iného, ale ak si dostatočne všímavý, koniec filmu môžeš odhaliť už po pár sekundách. Prinášame ti zoznam niektorých filmov, v ktorých už na začiatku budeš tušiť, čo sa stane na konci. 

Midsommar (2019)

Ak si videl film Midsommar, v slovenskom preklade Slnovrat, možno si si všimol, že na začiatku filmu sa objavuje nástenná maľba, na ktorej sú znázornené rôzne švédske rituály. Na konci filmu budeš mať možnosť vidieť presne to, čo si videl na začiatku na nástennej maľbe – tanec a skok z útesu. Z toho vyplýva, že maľba predstavuje dejovú líniu celého filmu, čiže ak si jej venoval dostatočnú pozornosť, mohol si vedieť, čo sa vo filme bude diať, uvádza sa na portáli Yahoo.

Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004)

Je pravda, že toto na prvý pohľad nebude vyzerať ako spoiler, ale aj napriek tomu začiatok a koniec sú spolu veľmi úzko prepojené. Film začína stretnutím dvoch na prvý pohľad cudzích ľudí. Postava Joel, ktorého stvárnil Jim Carrey, sa spontánne rozhodla nastúpiť do vlaku, ktorý mal namierené do Montauku. Tam sa stretol s Clementineou, ktorú stvárnila Kate Winslet. 

Ako sa na konci filmu ukázalo, obe postavy neboli cudzie a poznali sa. Obaja podstúpili špeciálnu liečbu mozgu, ktorá im vymazala spomienky na vzťah. Problém ale je, že jedna malá spomienka predsa len zostala. Bola to práve tá, že si sľúbili, že sa stretnú v Montauku, čím sa vysvetľuje Joelovo spontánne rozhodnutie nastúpiť na vlak. 

Skyfall (2012)

Ak si pozeral tento film, na začiatku si si mohol všimnúť titulky, ktoré sú súčasťou niektorých filmov. Objavilo sa tam meno Judi Denchovej ako M na pozadí cintorína. Pozadie je ale hlavným ukazovateľom konca filmu. Z toho vyplýva, že meno na začiatku práve na pozadí cintorína nie je úplne náhodné a predstavuje istú predpoveď, keďže na konci filmu skončí presne tam, na cintoríne. Je úplne fascinujúce, ako aj takéto detaily ako pozadie dokáže byť spoilerom, ktorý prezradí, ako film skončí. Je pravda, že mnoho ľudí sa nad tým až tak nezamýšľa, čo je v tomto prípade asi aj výhodné, pretože každý chce zažiť ten moment prekvapenia. 

Na vlásku 

Aj rozprávky vedia na začiatku prezradiť svoj koniec. V tomto prípade to tak síce nebolo, pretože Flynn Rider predsa len napokon ožil, ale ak si na začiatku pozorne počúval, povedal: „Toto je príbeh o tom, ako som zomrel.“ Divákovi už na začiatku celého príbehu prezradí, čo sa stane. Aj napriek tomu, že Flynn napokon nezomrel a Rapunzel ho svojimi slzami zachránila po tom, čo ho jej nevlastná matka bodla nožom, môžeme to považovať za taký menší spoiler. Lebo, veď kto vedel, že Rapunzel aj po odstrihnutí jej vlasov bude mať stále moc liečiť, no nie?

Drahokam (2019)

Hlavnú postavu Howarda Ratnera stvárnil Adam Sandler, ktorý na samotnom začiatku čelí vyhrážkam od postavy, ktorú stvárnil Keith Williams Richard, že ho zabije. Na konci sa to jednoducho splní a Howard padá mŕtvy s guľkou v hlave. 

Love Story (1970)

Dáme si aj takú staršiu klasiku. Ak si ho videl, na začiatku si mohol počuť otázku, ktorou sa celý príbeh otvára: „Čo môžeš povedať o 25-ročnej žene, ktorá zomrela?“ A keď už hovoríme o spoileroch hneď na začiatku, už môžeš tušiť, že práve táto veta bola predzvesťou konca. Film skutočne skončil tak, že 25-ročná Jenny, ktorú stvárnila Ali MacGraw, zomrela a zanechala tak svojho manžela Olivera, aby sám prišiel na odpoveď na otázku, ktorú mu položila na začiatku. 

Prekliaty ostrov

Ak patríš medzi fanúšikov Leonarda DiCapria, pravdepodobne si tento film už videl. Na začiatku sa Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) spolu s Chuckom Auleom (Mark Ruffalo) pustia do investigatívneho vyšetrovania azylu pre psychické zdravie, ktoré sa nachádza na opustenom ostrove. Chuck má z puzdra vytiahnuť zbraň, ale trochu s ňou bojuje. Práve tento detail prezrádza, že Chuck nie je vôbec žiadnym vyšetrovateľom. Na konci vysvitne, že Teddy je pacientom a Chuck je jeho pacientom a všetko to bolo len v rámci liečby. A keďže doktor nevie, ako sa narába so zbraňou, považuje sa to za nápovedu k tomu, že začiatok nebol tak, ako vyzeral. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 22:33