Strašidelné úsmevy, znepokojujúca hudba, traumy a samovraždy. To všetko je súčasťou nového hororu Smile.Paramount Pictures/Youtube
StoryEditor

Po traileri vyhadzovali telefóny. Horor Smile propagujú ľudia na športových zápasoch, ktorí sa bezdôvodne usmievajú

Nikola Michalkova29.09.2022., 15:00h

Nie každý obľubuje horory, avšak pre milovníkov strachu a adrenalínu vyšiel najnovší hororový film Úsmev. A je možné, že ti spôsobí aj zimomriavky či nočné mory. Ktovie.

Lajkuj Brainee.sk na

Úsmev je výstižný názov nového hororového filmu, ktorý obsahuje takmer všetko – dobre vykonanú, hoci známu taktiku šoku, prepletenú tému, traumy a samovraždy. Film režíroval Parker Finn a je založený na jeho predchádzajúcom krátkom filme Laura Hasn’t Slept. Do kín sa má dostať 30. septembra. 

Trailer je desivý

Už samotný trailer vypovedá o tom, že hororový film Smile nebude prechádzka strašidelnou záhradou s pár momentmi strachu či bizarných situácií. Na portáli Unilad sa dokonca uvádza, že niektorí ľudia vyhodili svoje telefóny po tom, ako videli trailer ešte len k pripravovanému filmu Smile. 

Prvý pohľad na zábery z filmu sa šírili na sociálnych sieťach rýchlosťou blesku. Samotný trailer je plný „jump scares“,  strašidelných úsmevov, ktoré spôsobujú zimomriavky a nechýba ani desivá hudba, ktorá dopĺňa príbeh o žene, ktorá sa po traumatickej nehode stáva svedkom strašidelných udalostí. 

Hlavná postava lekárky

Herečka Sosie Bacon, ktorá hrala aj v populárnom seriáli 13 Reasons Why, stvárnila hlavnú postavu terapeutky Rose Cotter. Jej život zrazu naberie strašidelný smer, pričom musí čeliť svojej minulosti, aby sa vysporiadala so všetkými povinnosťami, ktoré sa dejú okolo nej. 

Pacientku, ktorú lieči hlavná postava Rose, podľa jej tvrdení niečo alebo niekto prenasleduje. Prenasledovateľ sa na ňu však neustále usmieva, pričom úsmev vyzerá ako filter z aplikácie, avšak v spojení so strašidelnou hudbou a celkovou scénou vyvoláva strach. Po tom, ako pacientka zomrie vlastnou rukou a s úsmevom na tvári, Rose sa rozhodne prísť na to, čo sa stalo. Záber na telo prikryté plachtou s červeným úsmevom pripomína úsmev Jokera. 

Reakcie ľudí

Trailer nezostal bez reakcií na Twitteri. Jeden používateľ napísal: „Nie je nič strašidelnejšie ako ľudia, ktorí sa usmievajú bez dôvodu,“ uvádza sa na portáli Unilad. 

Ako sa ukázalo, mnoho ľudí bolo naozaj vydesených zo scény, v ktorej si žena vykrútila svoj krk hore nohami a hľadela do okna auta. Už len samotná predstava nevyzerá vábivo. 

Film promovali aj na zápase

Ako sa píše na portáli Unilad, neuveriteľne strašidelný marketing pre prichádzajúci hororový film Smile sa stal virálnym a zanechal divákov v Spojených štátoch vydesených. Ľudia, ktorí sa cez víkend pripojili na hru MLB, mali mrazivý pohľad na členov davu, ktorí sa správali zvláštne. Fotky, ktoré boli zdieľané na Twitteri, ukazujú ženu, ktorá mala na tvári znepokojujúci úsmev a hľadela priamo do kamery. 

Neskôr, ako hra pokračovala, žena vstala a odhalila svoje tričko, na ktorom bolo napísané „Smile“. To mohlo naznačovať, že to bol len marketingový trik na propagáciu nového filmu a nič desivejšie za tým nie je. 

Zápasov s desivými divákmi bolo viac

Ďalší baseballový zápas sa stal virálnym vďaka mužovi vo svetlo-modrom tričku. Na tvári mal rovnako znepokojujúci úsmev, pohľad do kamery a zdalo sa, že aj do tvojej duše. 

Nezaobišlo sa to bez reakcií ľudí na Twitteri. Používateľ napísal: „Ako mám, dopekla, zaspať s tým strašidelným úsmevom vrytým do môjho mozgu?“ 

image

Máš chuť na poriadny horor? Pozreli sme sa na najlepšie kúsky, ktoré nájdeš na streamovacích platformách

„Neznášam to tak moc, prosím, zastavte to.“

To, či tento marketingový trik prinúti ľudí si horor pozrieť alebo ho vynechať, sa uvidí. Avšak pre milovníkov hororov, strašidelných scén a adrenalínu je tento horor ako stvorený. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 07:47