Ruský prezidentTwitter/Angela/Leo Campos Aldunez
StoryEditor

Putinovi hollywodski priatelia: Zo Seagala je ruský politik. Mickey Rourke ho nosil aj na tričku

kov27.03.2022., 09:00h
S Vladimirom Putinom sa kedysi s radosťou priatelili (niektoré sa stále priatelia) aj najväčšie hollywoodske hviezdy, od Leonarda DiCapria až po Stevena Seagala. Cítia sa teraz, keď Rusko vedie vojnu na Ukrajine, všetci z nich previnilo? Asi nie tak celkom.
Lajkuj Brainee.sk na

Čo spája hviezdu deväťdesiatych rokov, akčného hrdinu Seagala, legendárneho francúzskeho herca (s ruským občianstvom) Gérarda Depardieu či Mickeyho Rourka, okrem ich hereckej profesie? Patria k Putinovým kamarátom.

Seagal s Depardieom majú dokonca čestné ruské občianstvo, žijú v Moskve a netaja sa sympatiami ku Kremľu. Píše The Guardian.

Steven Seagal

Divákov kedysi ohúril v akčných trhákoch ako Prepadnutie v Pacifiku či Nico: Viac než zákon, no v súčasnosti americký herec vzbudzuje pozornosť skôr na poli politiky.

Seagal Putina nielen podporuje, ale v minulom roku sa dokonca stal členom politickej strany Spravodlivé Rusko - Za pravdu. Táto strana je súčasťou opozície v ruskej Štátnej dume, ale je považovaná za politický subjekt lojálny k súčasnému režimu.

Seagal Herec Facebook/For Mother Russia

​Seagalova oddanosť Kremľu nabrala také rozmery, že sa počas vojny na Ukrajine na internete začali šíriť hoaxy o tom, že akčný hrdina bojuje priamo na fronte spoločne s Rusmi. Samozrejme nebola to pravda. Tento hoax zdieľal aj kontroverzný moderátor Joe Rogan, neskôr ho zmazal.

Ďalšie celebrity, ktoré majú k Putinovi blízko nájdeš v našej galérii.

​Seagalovi však imidž Putinového kamaráta vôbec nevadí. So získaním ruského občianstva v roku 2016 označil anexiu Krymského polostrova za „naozaj rozumnú“ a Putina nazval „jedným z najväčších svetových žijúcich lídrov“.

Počas vojny na Ukrajine svoju rétoriku umiernil len máličko a šíri konšpirácie o tom, že za všetko môže Západ.

„Rusko a Ukrajinu vnímam ako jednu rodinu a naozaj verím, že obe krajiny na vzájomný konflikt vyprovokovala tretia strana, ktorá míňa veľké peniaze za propagandu,“ povedal stanici Fox News.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 12:17