Disney/Pixar
StoryEditor

Pobavia aj dojmú k slzám. Vybrali sme najlepšie krátke animáky od štúdia Pixar

Miroslav Kamody18.06.2021., 09:00h
Z dielne štúdia Pixar pochádzajú tie najúžasnejšie animované filmy, aké sme kedy mohli vidieť. Patrí medzi ne aj Toy Story, Autá či Hľadá sa Nemo. Skvelé príbehy však prináša aj vo svojich krátkometrážnych projektoch. Vybrali sme pre teba tie najlepšie.
Lajkuj Brainee.sk na

La Luna (2011)

Nadčasová bájka o mladom chlapcovi, ktorý dospieva za veľmi zvláštnych okolností. Dnes večer ho prvýkrát otec a dedko berú do práce. Chlapec je prekvapený, keď zistí, že jeho rodina je poriadne tajomná. Stojí tak pred zásadným rozhodnutím – bude schopný nájsť svoju vlastnú cestu uprostred protichodných názorov a dlhoročných tradícií?

Lifted (2006)

V čom spočíva skúška mladého mimozemšťana? No predsa v unesení nič netušiaceho spiaceho človeka. Krátkometrážny animák nám ukáže, ako to dopadne, keď je malý zelený mužík totálne nepripravený. Otázkou teda zostáva, či to prežijú všetci účastníci tohto bizarného experimentu.

Piper (2016)

Animák, ktorý mohli diváci na Slovensku vidieť pred premietaním Hľadá sa Dory v roku 2016. Sledujeme v ňom príbeh malej operenej sluky, ktorá sa musí na pobreží naučiť, ako získať potravu. Nechýba tak poriadna dávka humoru, rozkošných postavičiek a milé vyústenie celého „kraťasu“. Okrem toho sa môžu tvorcovia pýšiť ziskom Oscara za najlepší krátky animovaný film.

Presto (2008)

Presto je jeden z najznámejších kúzelníkov na celom svete. Na javisku je dokonalý, v súkromí však až tak nie. Doplatí na to jeho dvorný zajac, ktorého zabudol už niekoľkokrát nakŕmiť. Bielemu chlpáčovi teda nezostáva nič iné, než to Prestovi vrátiť aj s úrokmi. A kde inde, keď nie priamo na javisku pred veľkým publikom.

Day & Night (2010)

Keď sa Deň, radostný chlapík, stretne s Nocou, cudzinkou temnejších nálad, preskakujú iskry. Najprv sa jeden druhého boja a majú k sebe nedôveru. Ako začínajú poznávať jedinečné kvality toho druhého, dochádzajú k záveru, že každý z nich ponúka odlišný pohľad na rovnaký svet.

Purl (2019)

Ružové klbko vlny získa prácu v prestížnej spoločnosti. Očakávania z nových kolegov však veľmi rýchlo opadnú, pretože Purl si vôbec nikto nevšíma. Musí tak vymyslieť originálny spôsob, ako sa začleniť do kolektívu. Pixar si v tomto animáku vybral dospelejšiu tému, za ktorú zožal pozitívne ohlasy z celého sveta.

Partly Cloudy (2009)

Každý predsa vie, že deti nosia bociany. Odkiaľ ich ale berú? Odpoveďou sú oblační ľudia, ktorí ich formujú z mrakov a vdychujú im život. Šedý oblak menom Gus je nešikovným odborníkov na to najnebezpečnejšie, čo v zvieracej ríši poznáme. Ako dlho vydrží jeho dvorný bocian doručovať hrozivé zásielky, kým sa definitívne zrúti?

Float (2019)

Pixar nám v jednom zo svojich posledných krátkych animákov ukázal, že láska rodiča k potomkovi prekonáva všetky prekážky. Malý Alex totiž na rozdiel od iných detí dokáže lietať. Jeho otec sa ho snaží prinútiť, aby sa choval ako ostatní, no nakoniec stojí pred dôležitou voľbou – mal by sa naozaj snažiť skryť synovu odlišnosť?

Wind (2019)

Ellis žije so svojou babičkou na nehostinnom mieste, ktoré popiera všetky fyzikálne zákony. Obaja žijú mimoriadne skromne a postupne pripravujú plán, ako sa z podivného prechodného domova dostať na slobodu. Keď však dôjde na jeho realizáciu, žiadne divácke oko nezostane suché.

Kitbull (2019)

Mačky a psy sú odvekí rivali. Tento príbeh však ukazuje, že netradičné priateľstvo medzi týmito odlišnými druhmi zvierat predsa len môže vzniknúť. Dojímavý príbeh ti vyčarí nielen úsmev na perách, ale aj potoky sĺz.

Bonus - The Adventures of André & Wally B

Pixar prešiel v priebehu rokov dlhou cestou, počas ktorej zdokonaľoval svoj softvér a tvorcovia do väčšej hĺbky pracovali na postavách a hĺbke výsledného projektu. Aj práve preto tu pre teba na záver máme úplne prvý krátky animák, ktorý spoločnosť vytvorila. Rozdiel medzi tými súčasnými je jednoducho obrovský!

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 04:11