Majstrovstvá Slovenska v ešportochMartina Juhasová/
StoryEditor

Navštívili sme Majstrovstvá Slovenska v e-športoch. V Nitre si na svoje prídu milovníci hier, ale aj automobilov

Nikola Michalkovared15.10.2022., 20:21h

Nitriansky Agrokomplex tento rok hostí majstrovské podujatie. Návštevníkov čakajú hráči slovenskej a českej scény, možnosti vyskúšať si zahrať rôzne hry, ale aj známe automobilové značky či veterány. Nechýbalo ani dobré jedlo a mnoho iných atrakcií.

Lajkuj Brainee.sk na

Bohatý program, elektronické športy a možnosť vyskúšať si hry vo free-to-play zóne. Pre milovníkov áut je pripravený autosalón, kde ťa čakajú známe značky, ale aj veterány pre tých, čo obľubujú históriu. Príď si toto podujatie pozrieť, máš na to posledný deň. Buď svedkom veľkého finále. Keďže sa toto podujatie nekoná len cez víkend, odohral sa už aj turnaj v hre 4ka Brawl Stars. V tomto turnaji sa v piatok stal majstrom Slovenska tím Glore. 

Program je pestrý

Najväčšie slovenské podujatie v oblasti e-športov dnešným dňom nekončí. Užiť si ho môžeš ešte v nedeľu, pričom už naozaj pôjde do tuhého. Prvý víkendový deň mohli návštevníci vidieť dva turnaje, a to vo Fortuna CS:GO a Dr. Max FIFA 23. Diváci tak mohli byť svedkami súboja dvoch tímov v každom turnaji.

V sobotu sme sa podujatia zúčastnili aj my a musíme povedať, že sa naozaj podarilo. Mohli sme sledovať, ako sa dva proti sebe stojace tímy snažia zvíťaziť, vyskúšali sme si aj hry v hernej zóne a videli sme množstvo rôznych aktivít, ktoré sa postarali o zábavu návštevníkov. 

image

Nitriansky Autosalón premiérovo hostí Majstrovstvá Slovenska v elektronických športoch

Okrem samotných turnajov si návštevníci mohli vyskúšať mnohé herné atrakcie, ako napríklad virtuálnu realitu, zahrať si hry v obrovskej Nintendo zóne, ale takisto si vyskúšať iné hry na počítačoch. Nintendo zóna zaujala aj nás a zároveň bola medzi všetkými zónami asi najvýraznejšia. 

Vyskúšali sme si v nej zahrať hry aj my a môžeme len odporučiť. Preto ak nechceš niečo takéto zmeškať, určite využi posledný deň na návštevu. Pre fanúšikov futbalu je tu pripravená futbalová zóna, kde ich čaká nielen klasická, ale aj virtuálna verzia tohto obľúbeného športu v podobe 1 vs 1 futbal a FIFA konzolová obývačka. 

image

Návštevníci si mohli vyskúšať hry aj v zóne Nintendo.

Nikola Michalková/

Pre návštevníkov, ktorí si to svoje nenašli vo virtuálnom svete, tu je možnosť vyskúšať si laserovú arénu od Laser Wars, lukostreľbu a oddýchnuť si môžu pri dobrej káve v Panta Rhei. 

Samozrejme, mysleli aj na tvoj žalúdok a hladný určite nebudeš. My sme ochutnali kebab v tortile a môžeme len odporučiť. Čakajú ťa mnohé stánky s jedlom a nápojmi, kde si určite vyberieš to, na čo máš chuť. Prechádzali sme však okolo niekoľkých stánkov, kde rozvoniavala cigánska v žemli, hranolky či rôzne hamburgery. 

Milovníci áut

V cene lístka na Majstrovstvá Slovenska v e-športoch je zahrnuté aj podujatie pre milovníkov áut - autosalón. Takže ak bude v areáli e-športov prestávka alebo budeš chcieť trochu zmeniť prostredie, máš možnosť vidieť známe značky automobilov, ale aj veterány. Okrem toho budeš môcť zažiť tuningovú show či predstavenie na motorkách. 

Autosalón nám ponúkol množstvo nových automobilov, nové modely ekologických elektrických áut, ale aj známe značky a modely, ktoré poznáme. Prostredie ohlušovala tuningová show, ktorá bola skutočným zážitkom. Návštevníci si dokonca mohli užiť adrenalínovú jazdu ako spolujazdci, čo je skutočne poriadny zážitok pre milovníkov rýchlej jazdy a najmä adrenalínu. 

Nás zaujali aj motorky, na ktorých sa tiež predvádzala adrenalínová jazda na zadnom kolese. A neboli sme jediní, okolo priestoru sa zhromaždilo viacero návštevníkov, aby si motorkárov pozrelo.

Turnaj FIFA 23

Pre fanúšikov futbalu sa konal turnaj práve v tomto športe. V sobotu mohli diváci vidieť zápasy v rámci skupinovej fázy. Súťažili tímy, ako napríklad Sigma Esports proti Inshadow2, D&G Esports proti VIONXCFK. Tým, čo sa v hre dialo, divákov sprevádzal TikToker Oskar Barami.

Veľké finále ťa čaká v nedeľu. Hráči budú bojovať o rekordnú finančnú odmenu vo výške 21 250 eur. Kto sa stane víťazom si určite nenechaj ujsť a určite si kúp vstupenky na posledný nedeľný deň, počas ktorého môžeš byť svedkom veľkého finále. Atmosféra ťa neunudí a navyše si môžeš vyskúšať mnoho zaujímavých hier a atrakcií v rôznych zónach v celej hale M5. 

Fortuna CS:GO

V sobotu sa takisto konal aj súboj dvoch tímov v hre CS:GO. V turnaji sa stretli tímy Entropiq Prague a tím Cryptova, ktoré bojovali o 3. miesto. To napokon vyhral tím Entropiq. Súboje boli naozaj napínavé, ale ako to vo všetkých súbojoch býva, vyhráva ten lepší. Porazení sa, samozrejme, nemajú za čo hanbiť a možno budú mať viac šťastia nabudúce.

Týmto však súboj nekončí. Celkový víťaz sa ukáže až v nedeľu poobede. V tom čase sa totiž uskutoční veľké finále, ktoré rozhodne, kto si domov odnesie finančnú odmenu. 

image

Po dvoch rokoch čakania je to konečne tu! Blíži sa autosalón v Nitre a Majstrovstvá Slovenska v e-športoch

Atmosféra

Sobotný deň bol naozaj plný hier, napínavých súbojov a zábavy. Väčšie množstvo návštevníkov využilo toto podujatie a prišli sa pozrieť na súboje, vyskúšať si herné konzoly či iné aktivity, alebo využiť príležitosť a možno si vybrať, aké auto sa im páči.

V každom stánku, ktorý bol v hale M5 pre návštevníkov pripravený, bolo plno a ľudia sa podľa úsmevov na tvárach veľmi dobre bavili. Okrem toho si mohli pochutnať na dobrom jedle v gastrozóne.

Posledný deň byť súčasťou podujatia

Ak chceš zažiť posledné súboje, ktoré rozhodnú o tom, kto si odnesie finančnú odmenu a stane sa víťazom celých majstrovstiev v turnajoch Fortuna CS:GO a Dr. Max FIFA 23, vstupenky si môžeš zakúpiť aj online alebo na mieste. Ich cena sa pohybuje od štyroch eur. Ak si fanúšikom e-športov a rád by si videl, kto celé majstrovstvá v spomenutých turnajoch zvíťazí, určite si posledný deň nenechaj ujsť. 

Program nedeľa 16.10.2022 

Dr.Max CS:GO stage: 

13:00 – CS:GO - Grandfinále 

4ka FIFA a Brawl Stars stage: 

10:00 – FIFA 23 - Štvrťfinále 

13:00 – FIFA 23 - Semifinále 

14:30 – FIFA 23 - Zápas o 3. miesto 

15:15 – FIFA 23 - Grandfinále 

Majstrovstvá SR v elektronických športoch 2022 ti prináša Yvents, s.r.o., organizátor populárnych ešportových festivalov Y-Games a herných líg Y-Games PRO Series a Slovenská a česká stredoškolská ešportová liga.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:10