V tomto štáte chcú bojovať proti emisiám kreatívnym spôsobom (ilu)youtube.com
StoryEditor

Proti emisiám bojujú naozaj kreatívne: Okolo tohto mesta vysádzajú obrovský lesný kruh

Radka Rosenbergová26.07.2021., 15:15h
Keď stromy vyrastú, mali by absorbovať okolo 175-tisíc ton oxidu uhličitého ročne. Takýmto spôsobom chcú zlepšiť kvalitu ovzdušia v celom meste.
Lajkuj Brainee.sk na

Prišli s naozaj zaujímavým projektom, v rámci ktorého chcú vysadiť takmer pol milióna stromov na obvode asi 75 kilometrov. Tento plán vznikol v Madride. Nový les majú tvoriť borovica čierna, buk, borievka a rôzne druhy dubov. Tieto pôvodné stromy si totiž vyžadujú menej vody. 

„Chceme bojovať proti efektu tepelného ostrova. Naším cieľom je absorbovať čo najväčšie množstvo emisií skleníkových plynov  a prepojiť všetky existujúce lesné masy, ktoré už existujú v okolí mesta,“ uviedol Mariano Fuentes, poradca pre životné prostredie a rozvoj miest v Madride.

Okrem toho dodal, že pre mestá, ktoré produkujú tri štvrtiny CO2 spôsobeného ľudskými zdrojmi a ktoré majú tendenciu absorbovať oveľa viac tepla, využijú nové metódy v boji proti klimatickým zmenám. 

„Nie je to len o automobiloch, ale aj o stratégii chodcov, vytváraní environmentálnych koridorov v každom okrese ... a predovšetkým ... o zapojení občanov do tejto novej zelenej kultúry. Je nevyhnutné, aby každé mesto vytvorilo v blízkej budúcnosti čo najlepšie podmienky na boj proti klimatickým zmenám.

Okrem toho si tu môžu miestni oddýchnuť a načerpať novú energiu. Navyše bude tento park bojovať proti znečisteniu ovzdušia. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 19:08