TASR/Henrich Mišovič
StoryEditor

Počasie sa totálne zbláznilo. V pondelok bolo v Bratislave viac snehu ako v Oravskej Lesnej

TASR10.01.2022., 14:45h
V pondelok ráno bolo v Bratislave viac snehu ako v Oravskej Lesnej či v Liesku. Najviac snehu bolo v Orechovej, a to päť centimetrov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.
Lajkuj Brainee.sk na

Súvislá snehová pokrývka sa podľa meteorológov väčšinou nenachádza ani v nižších polohách pod Tatrami alebo v polohách až okolo 1000 metrov nad morom v Banskobystrickom kraji.

„Počas uplynulej noci bolo viac oblačnosti v západnej polovici Slovenska, kde počasie ovplyvňoval rozpadávajúci sa oklúzny front. Ten priniesol najmä na západ územia aj slabé sneženie,” vysvetlil SHMÚ.

​Teplota vzduchu tak klesala počas uplynulej noci zo západu na východ krajiny. Najchladnejšie bolo na krajnom východe Slovenska v obci Klenová, a to takmer mínus 14 stupňov Celzia.

„Naopak, najteplejšie bolo v Malackách, kde bola vďaka oblačnosti teplota vzduchu veľmi vyrovnaná a minimum tam bolo len tesne pod nulou,” dodal SHMÚ.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 11:34