Muž už desiatky rokov nebol na záchodeUnsplash/Giorgio Trovato
StoryEditor

Najviac mi chýba vysedávanie na záchode, hovorí muž, ktorý na ňom nesedel už 32 rokov. Za všetko môže zákerné ochorenie

Miroslav Kamody11.06.2023., 12:00h

Ulcerózna kolitída zmenila jeho život na nepoznanie. Už 32 rokov si nesadol na záchod, pretože jednoducho nemusí. A teraz je konečne pripravený odpovedať na všetky otázky o svojom živote.

Lajkuj Brainee.sk na

Vieš si predstaviť, že od zajtrajšieho dňa by si si už nikdy nesadol na záchod a nevyprázdnil sa? Na svete skutočne žijú ľudia, ktorí takýto život musia žiť, nie však dobrovoľne. 

Portál LadBible upozornil na nemenovaného muža, ktorý sa rozhodol na Reddite otvorene rozprávať o odstránení hrubého čreva. Ľudia ho vzápätí chválili za zdieľanie svojich skúseností a pomoc pri vyvracaní dezinformácií.

image

Ľudia sa ma pýtajú, ako chodím na záchod. Chcem ženu, ktorá by ma podporovala a ja ju tiež, hovorí influencer na vozíku

„V roku 1991 mi odstránili celé hrubé črevo a odvtedy nosím stomické vrecúško,“ napísal na úvod vlákna. „Nesedel som na záchode, aby som sa vykakal, už 32 rokov. Spýtajte sa ma na čokoľvek.“

Zákerné ochorenie

Používateľ ďalej prezradil, že mu v roku 1990 diagnostikovali ulceróznu kolitídu, ktorá spôsobila také krvácanie, že jediným riešením bolo odstránenie hrubého čreva. Odvtedy sa musí spoliehať na stomický vak, ktorý je umiestnený nad stómiou (chirurgickým otvorom čreva na povrchu brucha) kde sa mu zhromažďujú výkaly.

Keď sa ho opýtali, ako vak vyprázdňuje, vysvetlil: „Stretol som sa s niektorými stomikmi, ktorí pohodlne nosia podlhovastý vak, ktorý je ideálny na odtok medzi nohami, keď sedíte na záchode, ale tieto vrecúška sú pre aktívny životný štýl trochu nepríjemné.“

image

Muž už desiatky rokov nebol na záchode

Unsplash/Jas Min

„Páči sa mi kratšie vrecúško. Takže mojou ‘technikou‘ je postaviť sa čelom k záchodu, trochu sa prikrčiť, aby som sa vyhol ošpliechaniu, a namieriť presne tam, kde sa voda stretáva s misou. Žiadne špliechanie, žiadny rozruch, žiadny hnus.“

Zadok nemá a nepotrebuje ho

Okrem toho prezradil, že už od roku 1991 žije „bez zadku“, pričom namiesto otvoru má „len zvrásnenú jazva“, ktorá mu pripomína, že tam raz bol. Ľudia sa ho preto pýtali, či mu nechýba familiárne vysedávanie na záchode.

„Naozaj mi chýba kakanie, najmä keď som u niekoho iného a vidím ten malý stojan na časopisy alebo poličku na knihy, ktoré mi pripomínajú, že ľudia tento čas dobre využívajú,“ reagoval na správy.

image

Klientov poslednú dobu skôr odmietam, hovorí hodinová manželka. Profesiu by už nemenila

Ale keď sa ho opýtali, ako si nájde čas na čítanie bez toho vzácneho času na toaletu, vysvetlil: „V priebehu rokov som mal niekoľko zamestnaní, kde som skutočne išiel na záchod, len aby som si na pár súkromných chvíľ posedel a čítal, haha.“

Priznal však, že vak, s ktorým žije, ho ovplyvnil aj pri jeho sexuálnom živote. „Keď som mal operáciu, bol som ešte pár rokov od puberty, takže som nikdy nepoznal sex bez neho.“ Niektoré príležitosti na sex preto radšej z nervozity odmietol.

Dnes je šťastný a otvorený rozprávať

„Ale v neskorej puberte som mal prvých pár hrozných sexuálnych zážitkov, ktoré má za sebou každý tínedžer, a v mojich dvadsiatich rokoch som stretol naozaj úžasné skupiny ľudí. So svojou priateľkou som sa pripojil k niektorým miestnym príbuzným komunitám a ďalších 20 rokov bolo...úžasných.“

image

Muž už desiatky rokov nebol na záchode

Unsplash/Giorgio Trovato

V komentároch sa objavila aj osoba, ktorej bola ulcerózna kolitída diagnostikovaná a žiadala o radu. „Bude to v poriadku. Teraz máte diagnózu a hoci to nemusí znieť skvele, stavím sa s čímkoľvek, že čokoľvek vás viedlo k tej kolonoskopii, bolo ku*evsky hrozné,“ odpísal.

„Je mi ľúto, že si musel prejsť tým, čím si prešiel. Ale teraz sa to zlepší. Dýchaj. Uvoľni sa. Začni si predstavovať lepší život, pretože to príde,“ dodal. Ľudia, ktorí skupinu sledujú, mužovi tlieskali za svoju otvorenosť pri tejto nepríjemnej diagnóze a ďakovali mu za to, že im otvoril oči.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 12:26