Takto na rande určite zaboduješUnsplash/Priscilla Du Preez
StoryEditor

Chceš byť na rande sebavedomejší? Štyri rady psychologičky, ktoré z teba urobia najzaujímavejšiu osobu v miestnosti

Miroslav Kamody10.02.2023., 12:00h

S týmito radami na najbližšom rande rozhodne zaboduješ!

Lajkuj Brainee.sk na

Hľadať si partnera či partnerku a v dobe postcovidovej nie je žiadny med lízať. Naše sociálne návyky sa zásadne zmenili a mnohí sú z niekoľkomesačného lockdownu vykoľajení aj dnes. A to ani nehovoríme o tom, že ísť na rande je pre niekoho jednoducho nekomfortné.

Našťastie pre teba máme štyri jednoduché rady, ktoré z teba na rande urobia sebavedomejšiu a zároveň najzaujímavejšiu osobu v miestnosti. Podelila sa o ne psychologička na sociálnej sieti TikTok. Na jej rady upozornil britský Independent.

image

Tomuto sa hovorí nepríjemné rande. Muž odmietol ženu len preto, že nemala rada filmy od Marvelu

Buď príťažlivejší

Francesca, ktorá na TikToku vystupuje ako @francescapsychology, je profesionálna životná koučka, ktorá sa delí o rady týkajúce sa zoznamovania so svojimi 1,3 miliónmi sledovateľov. Na City University of London získala titul s odbore psychológia.

„Štyri psychologické triky, ako byť na rande príťažlivejší,“ napísala ku klipu, keď divákom vysvetlila, že všetko od dýchania až po vypĺňanie trápneho ticha, môže negatívne ovplyvniť niečí prvý dojem.

image

Takto na rande určite zaboduješ

Unsplash/Wiktor Karkocha

Hlboké dýchanie

Prvým tipom, ktorý Francesca zdieľala vo videu, bolo spomaliť dýchanie. „Toto vás prinúti spomaliť zvyšok tempa a uvoľniť reč tela,“ povedala psychologička. Vysvetlila, že pomalé dýchanie „prinesie pohodlie a dôveru“.

Hlboké dýchanie skutočne znižuje hladinu stresu a pomáha k zvládaniu úzkosti. Ak si to chceš nacvičiť, pomaly sa nadýchni nosom a nechaj svoj hrudník zdvihnúť, keď naplníš pľúca. Potom pomaly vydýchni ústami.

Aj ticho má zmysel

Ako druhé varuje pred pokusmi o vyplnenie nepríjemného ticha v rozhovoroch. „Upokoj sa s tichom,“ povedala Francesca. „Vždy sa snažíš vyplniť tie medzery v tichu a nekonečné rozprávanie sa javí, ako keby si chceš niečo dokázať a že si neistý.“

Namiesto toho psychologička navrhuje, že aj samotné sedenie v tichu môže v skutočnosti „pôsobiť tajomnejšie“ a môže prinútiť človeka, s ktorým si, aby viedol rozhovor.

image

Randili v zahraničí: Na stretko v USA išla Lula vyzbrojená nožom a kaserom

Zaujímavé a konkrétne otázky

Jej tretím tipom pre nezadaných je klásť zaujímavé a konkrétne otázky, ktoré si budú vyžadovať dátum, aby poskytli podrobné odpovede. „Neklaď všeobecné otázky, na ktoré sa dá odpovedať jedným slovom, ako napríklad: ‚Kde si chodil do školy?‘,“ vysvetlila Francesca.

Pýtaj sa skôr otázky o kariére či rodnom meste. Ak napríklad spomenie, že rád/a cestuje, spýtaj sa na ich „najšialenejší cestovateľský príbeh“.

image

Takto na rande určite zaboduješ

Unsplash/Alan Quirvan

Nebuď nerozhodný

Vo svojom štvrtom a poslednom tipe psychologička zdôraznila, že nezadaní by sa na rande nikdy nemali javiť ako „nerozhodní“. Od miest v reštauráciách až po objednávky nápojov, snaha dať odpoveď kladie bremeno na každé rozhodnutie o tvojom rande.

„Či už si chlap alebo dievča, stále nie je príťažlivé, ak sa vás niekto spýta, kde sa chcete najesť,“ povedala. „Proste daj tú prekliatu odpoveď!“

Od zverejnenia videa si to pozrelo už viac ako 60-tisíc ľudí, pričom mnohí z nich psychologičku chvália ua užitočné tipy, ktoré im dala. Jeden napísal, že sa zajtra chystá na rande a určite tieto tipy vyskúša.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:15