Máte málo energie, veľa práce a k tomu učenie? Toto je cesta a riešenieShutterstock
StoryEditor

Máte málo energie, veľa práce a k tomu učenie? Toto je cesta a riešenie

PR článok21.09.2021., 00:00h
Ak po práci nemáte dostatok energie na nič iné, ako sa dostať domov, je pravdepodobné, že robíte niečo zle. Niekde sa musela stať chyba. Prísť na to, čo vám počas pracovného dňa alebo štúdia kradne silu, nie je však vôbec jednoduché.
Lajkuj Brainee.sk na

Preto máme pre vás skvelé riešenie. Niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu zvládať náročné pracovné úlohy aj učenie rovnako dobre a rýchlo, ako kvalitné tonery tlač dôležitých dokumentov.

Skúste sa venovať tomu, čo máte radi

Ako tvrdil automobilový génius Henry Ford, s nadšením môžete dosiahnuť čokoľvek. Nadšenie je iskra vašich očí, rýchlosť vašej chôdze, sila podania rúk, neodolateľný príval energie a vôle uviesť vaše nápady do reálneho života. Nadšenie je základným kameňom každého pokroku, úspechu a skvelých príležitostí.

Skúste si preto vyberať prácu a smer štúdia na základe toho, čo vám takéto nadšenie najčastejšie spôsobuje. Uvidíte, že vypracovanie dôležitej diplomovej práce bude pre vás oveľa jednoduchšie.

Naopak, nikdy nebudete cítiť vzrušenie na konci pracovného dňa, ak ste predchádzajúcich 8 hodín robili to, čo z duše nenávidíte.

Nájdite si čas aj na aktívny odpočinok

Aj tu by sme mohli začať výrokom starovekého gréckeho historika a filozofa Plútarchosa, ktorý tvrdil, že

„Odpočinok je korením práce.“

A v dnešných náročných časoch, kedy sú dôležité nielen peniaze, ale aj energia a čas, to platí dvojnásobne. Rýchla regenerácia tela, s ktorou športovcom veľmi dobre pomáha aj kvalitný CBD olej, je po práci veľmi dôležitá.

krátky odpočinok dodá telu potrebné sily. Aj niekoľkominútové prestávky sú teda veľmi dobrým stimulantom. Zvyšujú vašu produktivitu tým, že vám pomáhajú prechádzať medzi jednotlivými úlohami a nevyčerpávajú nervový systém.

Avšak, spoliehať sa z dlhodobého hľadiska iba na krátke prestávky v práci alebo škole nemá zmysel. Občas by ste mali vyskúšať aj aktívny a dlhodobejší odpočinok v podobe najkrajšej túry v Tatrách. Okrem fyzickej aktivity vášmu telu prospeje aj prísun čerstvého vzduchu a zvýšená koncentrácia záporných prospešných iónov.

Dodajte telu energiu bezpečnou cestou

Vedeli ste o tom, že cez vojnu ľudia jedli kávu ako kašu? Dôvodom bolo to, že kávové zrno obsahuje mnohé potrebné a výživné látky. Mimo iného, vitamín C, B a množstvo telu prospešných mikroelementov, ktoré poskytujú výživu telesným bunkám.

Vy pre získanie týchto látok konzumovať kávové zrná v podobe kaše už nemusíte. Stačí si dopriať šálku lahodnej kávy, ktorá vaše telo nabudí a obohatí bunky antioxidantmi spomaľujúcimi ich starnutie.

Skúste tiež najdôležitejšie úlohy robiť počas vašej najvyššej aktivity alebo na niekoho šikovného delegovať. Samozrejme, ak drevo rúbete sami, zahreje vás pri ňom dvakrát. Dosahovať však ciele na úkor svojho zdravia nie je vždy ideálne a jediné riešenie. Tak si dajte na to pozor a zamyslite sa nad tým, ako k vykonávaniu svojej práce pristupujete. Aj to vám môže pomôcť získať viac energie.

 

(PR)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 18:53