Vyhnite sa im včas: Nepríjemné ochorenia, ktorým na veku nezáležíShutterstock
StoryEditor

Vyhnite sa im včas: Nepríjemné ochorenia, ktorým na veku nezáleží

PR článok11.10.2021., 00:00h
Možno sa cítite dobre. Máte na všetko dostatok energie a sily. Na večnú mladosť a bezstarostný život sa ale netreba spoliehať. Aj v mladom veku sa môžu u človeka objaviť mnohé zdravotné problémy a komplikácie, ktorým sa dá vyhnúť včasnou prevenciou.
Lajkuj Brainee.sk na

„Prevencia a starostlivosť v mladom veku je predsa základ dlhodobo dobrého zdravia v dospelosti.“

O aké ochorenia ide? Ktorým zdravotným komplikáciám na veku až tak nezáleží a môžu prísť nečakane, v tú najnevhodnejšiu chvíľu?

Stres

Nie, nie sú to len drogové závislosti. Veľa mladých trápi stres. Vedeli ste o tom, že mladí ľudia trpia stresom viac ako tí starší? Zistila to Americká psychologická asociácia. Ako psychológovia poznamenávajú, rozdiel sa vysvetľuje tým, že mladí ľudia majú málo životných skúseností, nevedia riešiť konfliktné a náročné situácie, ostrejšie reagujú na zlyhania a sú podráždenejší.

Všetci asi vieme, že pod dlhodobým vplyvom stresu sa naše telo správa inak. Problémom býva  aj privysoká daň, ktorú si každá jedna takáto situácia vyberá. A pritom nemusí, ak vieme včas a adekvátne reagovať.

Nemusí to byť vôbec nič zložité. Psychológovia navrhli nový a veľmi jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť negatívnych myšlienok. Stačí vám k tomu napísať všetky "zlé" myšlienky na jeden papier a ... vyhodiť tento popísaný list jednoducho do koša.

Ak to nezaberie, skúste po dlhom pracovnom záťahu navštíviť nielen medzi slovenskými turistami veľmi obľúbené kúpele. Pár dní v rukách tých najlepších profesionálov vášmu unavenému telu i psychike určite prospeje.

Vyhnite sa im včas Vyhnite sa im včas Shutterstock Infekcie

Rovnako veľký vplyv na naše telo majú aj vírusy a rôzne infekcie. Sú tu od nepamäti a veľmi ťažko s nimi bojuje nielen telo staršieho, ale aj toho mladého človeka. V zápase s nimi vám niekedy pomôže teplá a zároveň štýlová pánska prechodná bunda.

Na rôzne mutácie vírusov a infekcií sa však musíme vyzbrojiť oveľa silnejším arzenálom. Ešte lepšie zvnútra, a to vo forme zdravej stravy, ktorú môžu mimo sezóny nahradiť dobré výživové doplnky a vitamíny.

Ochorenie prostaty a močového mechúra

Inkontinencia alebo únik moču je opísaná ako nedobrovoľné a nekontrolované močenie. Aj to môže prísť skôr, ako by ste čakali a bez ohľadu na pohlavie či vek. V tomto prípade býva odhalenie pôvodu ochorenia náročné a skryté, preto je lepšie riešiť tieto a iné situácie s tým najlepším urológom v Bratislave.

Urológ sa zameriava na liečbu mnohých problémov spojených s urogenitálnym systémom. Mnoho mužov, a nielen tých mladších, však považuje jeho návštevu za niečo hanebné a nepotrebné, a tak sa obrátia na odborníka iba vtedy, ak majú vážne zdravotné problémy.

Lekárska prax ukazuje, že takáto pozícia je zásadne nesprávna, pretože aj malé odchýlky vo fungovaní orgánov môžu viesť k rozvoju vážnejších a nezvládnuteľných chorôb. Tak na to v rámci svojho dobrého zdravia a osobnej pohody myslite. Mnohé veci dnes predsa môžete s lekárom vyriešiť aj cez obľúbené mobilné telefóny.

Problém v posteli

Vplyvom okolia, stresu, spomínaných vírusov a iných chronických ochorení sa u mladých ľudí často vyskytuje aj zlyhanie v intímnych situáciách. Aj v tomto smere môže byť riešením urológ, výživový doplnok alebo 100 % extrakt z rastliny, ktorá dokáže dať do poriadku viaceré veci naraz.

Ako napríklad veľmi dobre známy Kotvičník zemný, pomocou ktorého dávajú do poriadku svoju potenciu viacerí z nás bez ohľadu na vek. Samozrejme, aj tu treba odbúrať stres a vyhýbať sa všetkým negatívnym faktorom ako je napríklad fajčenie, alkohol alebo nezdravé jedlo.

Tak na seba a svoje zdravie myslite v každom veku a odmenou bude pre vás bezstarostný život plný pozitívnej energie.

 

(PR)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 00:32