PočítačFacebook/HtooMax
StoryEditor

Nadupané novinky a prekvapenia. Toto všetko môžeš v roku 2022 očakávať od Apple

Lukáš Kovalčík03.01.2022., 16:00h
Technologických nadšencov čaká tento rok bohatá nádielka.
Lajkuj Brainee.sk na

Macbook air

Jedným z najočakávanejších nových produktov od spoločnosti Apple je úplne prepracovaný notebook MacBook Air. Má mať dizajn s plochými hranami, spoločnosť chce tým dať zabudnúť na ikonický zužujúci sa dizajn, ktorý je vpredu tenší a smerom dozadu hrubší.

Analytik Ming-Chi Kuo na stránke spoločnosti Apple oznámil, že MacBook Air 2022 bude dostupný v ďalších farbách, podobne ako farby 24-palcového iMacu. Rovnako ako iMac, nový MacBook Air bude údajne obsahovať biele rámy a bielu klávesnicu. Hovorí sa tiež, že MacBook Air by mohol mať zárez podobný novému MacBooku Pro, ale nie je jasné, či sa tak naozaj udeje.

Pokiaľ ide o výkon procesora, nový MacBook Air bude údajne prvým Macom poháňaným čipom M2 novej generácie. Procesor M2 bude mať rovnaký počet výpočtových jadier ako M1, ale mal by pracovať rýchlejšie. 

Nový MacBook Air je naplánovaný na vydanie niekedy v polovici roku 2022.

Mac mini a Mac Pro

Zmenám sa samozrejme nevyhnú ani počítače. Nie je žiadnym prekvapením, že prechod na Apple Silicon bude pokračovať aj v roku 2022, a môže to byť rok, kedy sa ich cesta dostane do finále. Podľa agentúry Bloomberg Apple plánuje nový Mac Pro poháňaný práve sériou systémov Apple Silicon. Tento stroj by mohol mať z hľadiska dizajnu približne polovičnú veľkosť ako súčasný Mac Pro.

Apple medzitým údajne plánuje aj nový takzvaný „Mac mini Pro“ s novou generáciou priemyselného dizajnu. Technologický youtuber Jon Prosser oznámil, že nový Mac mini bude obsahovať nové externý rám s reflexným povrchom na vrchu, v inak hliníkovom kryte.

Nový iMac

Zatiaľ čo spoločnosť Apple predstavila úplne nový 24-palcový iMac ešte v apríli 2021, fanúšikovia väčšieho 27-palcového iMacu stále čakajú. V skutočnosti je 27-palcový iMac jedným z mála počítačov poháňaných Intelom, ktoré sú dnes stále dostupné v zostave Mac od Apple.

Nový iMac bude obsahovať špičkový čip Apple Silicon vo vnútri, mini LED displej a technológia ProMotion bude mať na Imacu premiéru.

​iMac bude obsahovať konfiguráciu základného modelu 16 GB RAM a 512 GB úložisko SSD, rovnako ako nový MacBook Pro. Porty na novom iMacu budú údajne zahŕňať port HDMI, slot na kartu SD a viacero pripojení USB-C/Thunderbolt.

iPad Pro

iPad Pro dostal v roku 2021 významnú aktualizáciu s prechodom na čip M1 pre napájanie, ako aj mini LED displej s uhlopriečkou 12,9 palca. Krátko po ohlásení iPadu Pro 2021 sa začali šíriť zvesti o tom, čo očakávať od modelu novej generácie.

Ten by mal po prvýkrát podporovať bezdrôtové ako aj spätné bezdrôtové nabíjanie. Reverzné bezdrôtové nabíjanie ti umožní umiestniť zariadenie kompatibilné s bezdrôtovým nabíjaním, ako je iPhone alebo AirPods, na zadnú stranu iPadu Pro, kde ho môžeš nabíjať. Napájanie sa zdieľa z iPadu Pro do druhého zariadenia.

​Čo sa týka dátumu vydania, Apple zvykne vydávať nové modely iPad Pro počas prvej polovice roka, zvyčajne na jar.

iPhone SE 3

Prvý nový iPhone, ktorý od Apple očakávame v roku 2022, je nový iPhone SE tretej generácie. Očakáva sa, že tento iPhone SE 3 bude podobný súčasnému iPhone SE, no s pridaným čipom A15 na boku a 5G konektivitou. Klebety naznačujú, že Apple tiež pracuje na iPhone SE Plus s väčším displejom, nie je však jasné, či bude vydaný v roku 2022.  

Očakáva sa, že iPhone SE 3 bude vydaný niekedy v priebehu prvej polovice roka. 

iPhone 14

A samozrejme nemôžeme zabudnúť na iPhone 14. Povráva sa, že smartfón bude zásadný prepracovaním zostavy iPhone, pričom analytik Ming-Chi Kuo predpovedá, že zostava bude pozostávať z dvoch 6,1-palcových modelov a dvoch 6,7-palcových modelov.

Zostava iPhonov na rok 2022 by mohla z hľadiska marketingových názvov vyzerať asi takto: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Kuo hovorí, že iPhone 14 Max bude predstavovať vôbec najnižšiu cenu za veľký 6,7-palcový iPhone, mal by stáť okolo 793 eur.

iPhone 14 má mať podobný dizajn ako iPhone 4.

Tešíš sa na novinky od Apple?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/recenzie, menuAlias = recenzie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 12:56