Apple / YouTube
StoryEditor

Apple predstavil veľké novinky. Vylepšená aplikácie FaceTime bude už aj pre Android

ČTKAlžbeta Harry Gavendova08.06.2021., 08:46h
Lajkuj Brainee.sk na

Spoločnosť Apple včera večer odvysielala svoju vývojársku konferenciu WWDC. Na nej sme mali možnosť spoznať novinky v softvéri iOS pre iPhony, ale aj ďalšie inovácie v iPad OS pre ich tablety, watchOS určenom pre hodinky. Spoznali sme aj nové funkcie systému macOS Monterey.

Vylepšený FaceTime

Americká technologická spoločnosť tiež oznámila vylepšenia aplikácie pre videohovory FaceTime, ktorá prináša okrem iného kompatibilitu so zariadeniami s konkurenčnými operačnými systémami Android a Windows. 

Vďaka novým vylepšeniam bude aplikácia FaceTime schopná lepšie konkurovať videokonferenčným službám, aké poskytuje napríklad spoločnosť Zoom Video Communications, napísala agentúra Reuters. Tieto služby sa dostali do centra pozornosti v dôsledku obmedzenia pohybu v čase pandémie covidu-19.  Služba FaceTime umožní spoločné počúvanie hudby a sledovanie videa.

Universal Control

Nový systém macOS Monterey ponúkne lepšiu prácu s viacerými aplikáciami, ako je napríklad obraz v obraze či už spomínané zdieľané pozeranie videí. 

„Universal Control“ je nová funkcia, ktorá rozozná, že sú vedľa seba dve zariadenia od Apple a dá im možnosť spolupracovať. 

V ukážke boli vedľa seba MacBook a iPad a pomocou kurzoru a touchpadu MacBooku dokázali ovládať obe zariadenia naraz.
„AirPlay to Mac“ odošle obsah z vášho iPhonu do Macu, ako to poznáme z odosielania obsahu do TV. „Skratky“ z iPhonu sa presúvajú aj do prostredia Macu. Môžete si tu tak vytvoriť skratku, ktorá vám spustí napríklad obľúbený playlist, appku a vybranú webstránku.

Redizajnom prešiel aj prehliadač Safari. Vyzerá čistejšie, menia sa pozície zaužívaných funkcií. V konečnom dôsledku sa zväčší aktívna plocha na zobrazovanie obsahu.

iCloud+

Platiaci užívatelia cloudových služieb Applu budú mať tiež k dispozícii viac nástrojov na ochranu súkromia. Novinka iCloud+ sa postará o vyššiu mieru súkromia v cloude. „Všetky vaše požiadavky sa odosielajú cez dve samostatné internetové relácie.“ Apple pri vyhľadávaní či surfovaní po internete nevidí, čo vyhľadávate. iCloud+ vám tiež umožní pripojiť doň neobmedzený počet domácich bezpečnostných kamier - a to bez toho, aby ich videozáznam čerpal z vášho úložiska.

Súkromie

Apple bral súkromie vždy vážne, preto predstavuje Mail Privacy Protection. Skrýva vašu IP adresu, vašu lokalitu. App Privacy Report ponúka prehľad, kedy využívali aplikácie fotoaparát či vašu polohu. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/mobily, menuAlias = mobily, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 11:01