Reuters
StoryEditor

Elon Musk chce odkúpiť Twitter. Z miliardovej sumy, ktorú ponúka, sa ti zatočí hlava

red14.04.2022., 13:41h
Americký miliardár a inovátor Musk ponúkol za sociálnu sieť 41,39 miliardy dolárov. Ako prvý o tom informoval portál news.sky.com.
Lajkuj Brainee.sk na

Cena 54,20 dolára za akciu, ktorú ponúka generálny riaditeľ automobilky Tesla, je o 38 percent vyššia v porovnaní s uzatváracou cenou z 1. apríla, ktorý bol posledným obchodovacím dňom pred oznámením, že Musk kúpil deväť percent akcií Twitteru.

Finálna ponuka

„Od realizácie mojej investície som si uvedomil, že firma nebude ani prekvitať ani slúžiť tomuto spoločenskému imperatívu vo svojej terajšej forme,“ uviedol Musk v liste predsedovi správnej rady Twitteru Bretovi Taylorovi. „Twitter sa musí transformovať ako súkromná firma,“ dodal. „Ide o moju najlepšiu a definitívnu ponuku a ak nebude akceptovaná, budem musieť zvážiť svoje postavenie ako akcionára,“ poznamenal.

Správa o ponuke na prevzatie firmy Twitter prišla niekoľko dní po tom, ako Elon Musk odmietol kreslo vo vedení spoločnosti. Miesto vo vedení by pritom Muskovi neumožnilo prípadné prevzatie firmy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/inovacie, menuAlias = inovacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:43