Vyskúšali sme, ako kreslí umelá inteligenciaCraiyon.com/
StoryEditor

Bozk Fica a Dartha Vadera či Baby Yoda v Košiciach. Vyskúšali sme, čo všetko nakreslí umelá inteligencia

Miroslav Kamody26.07.2022., 10:00h

Umelá inteligencia vie kresliť obrázky na základe toho, čo jej napíšeš v textovej podobe. My sme ju otestovali, a toto je výsledok.

Lajkuj Brainee.sk na

Nie je to tak dávno, čo sa na internete objavil DALL-E, nástroj, ktorý dokáže pomocou umelej inteligencie na základe strojového učenia digitálne nakresliť akýkoľvek obrázok, ktorý mu zadáš v textovej podobe. Dostať sa k nástroju sa ale dá iba na pozvánky (prípadne beta, kde za 15 dolárov môžeš vytvoriť stovky fotografií).

image

Umelá inteligencia verzus Hollywood. Pozri, ako by mali v skutočnosti vyzerať postavy zo sfilmovaných kníh

Vznikla však aj verzia DALL-E mini, ktorá je nielen úplne bezplatná, ale využívať ju môžeš aj na svojom mobile. Táto mini verzia nedávno zmenila názov na Craiyon, a aj keď nedosahuje takých kvalít ako pôvodná verzia, stále prináša kopu zábavy. Autori mini verzie použili open-source základy Google TRC a priznávajú, že k zmene názvu ich vyzvali vývojári pôvodného DALL-E.

Vývojári pracujú na zlepšeniach

Ako pripomína portál Svět Androida, aj s vymenenou identitou ponúka Craiyon pomerne schopný generátor ľubovoľných obrázkov, ktoré sú vytvárané na základe zadaného textu. Zatiaľ neočakávaj žiadne oslnivé výsledky, najmä čo sa týka tvárí. Nielen na ich zdokonalení sa vraj teraz pracuje.

image

Nebezpečná umelá inteligencia. Je to ako mimozemský druh, skonštruovaný človekom, varuje expert

Okrem toho vývojári chcú, aby boli obrázky vo väčšom rozlíšení. Samotný proces generovania môže trvať až dve minúty, pričom priebeh tvorby ukazuje počítadlo percent v pravom rohu. Všetky obrázky si môžeš bezplatne stiahnuť. My sme sa pozreli na to, čo tento nástroj dokáže. A že sme mu dali s našimi bizarnými požiadavkami dosť zabrať. Výsledok nájdeš v galérii vyššie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/aplikacie, menuAlias = aplikacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 02:13