Minna EverleighWikipedia/
StoryEditor

Priekopníčky najstaršieho remesla na svete. Toto je sú tie najznámejšie bordelmamy histórie

Alexandra Ševčíková25.06.2022., 14:00h

Príbehy o tom, ako sa obyčajné ženy dostali do vysokej spoločnosti. Majiteľky nevestincov získali slávu a bohatstvo. Niektoré dokonca boli pod ochranou kráľov, iným slúžila šľachta.

Lajkuj Brainee.sk na

Ich klientmi boli milionári a vysoká spoločnosť. Najstaršie remeslo na svete im prinieslo veľké bohatstvo. Toto sú podľa portálu Biography, tie najznámejšie bordelmamy histórie.

Elizabeth Cresswell z Londýna

image

Elizabeth Cresswell.

National Portrait Gallery London - Www.npg.org.uk/National Portrait Gallery London

Hoci sa Elizabeth Creswell narodila ako obyčajná žena, podarilo sa jej stať stálicou popkultúry a politickej propagandy. V spoločenskom rebríčku sa vyšplhala hore. Stala sa jednou z najbohatších nezávislých ženských vlastníkov bordelov v Anglicku 17. storočia. Elizabeth bola do istej miery chránená kráľom Karolom II.. Mnoho vysokopostavených členov dvora bolo patrónmi jej podnikania. Dokonca mala aj sieť nevestincov po celej Veľkej Británii, v ktorých jej zákazníci mali k dispozícií rôzne ženy. Dokonca aj niekoľko šľachtických žien.

Marguerite Gourdan a Justine Paris z Paríža

image

Marguerite Gourdan

Wikipedia/

Marguerite a Justine boli etablované ako úspešné prostitútky a majiteľky verejných domov. Svoje podnikanie sa rozhodli spojiť a vytvorili najslávnejší nevestinec v Paríži 18. storočia. Bordel ponúkal rôzne služby pre elitnú aj nízku klientelu. Mali v ňom špeciálne miestnosti pre tabuizované záležitosti. Marguerite a Justine dokonca dovolili ochotným členom kráľovského dvora dobrovoľne pracovať v nevestinci. Slávny Cassanova ho dokonca použil ako kulisu pre svoje memoáre. Hoci biznis bol na vzostupe, Justine nikdy neuvidela rozsah svojho úspechu. V tom istom roku ako otvorili tento najslávnejší verejný dom zomrela na syfilis, píše portál Biography.

Ada a Minna Everleigh z Chicaga

image

Ada Everleigh.

Wikipedia/

Slávne francúzsky neboli jediné ženy, ktoré sa pustili do spoločného podnikania. V roku 1900 sestry Ada a Minna Everleigh otvorili klub Everleigh v Chicagu. Išlo najextravagantnejší a najúspešnejší bordel v Amerike. Hostili milionárov, politikov a dokonca aj členov kráľovských rodín z rôznych kútov sveta. Vďaka vysokým štandardom a pravidlám bol klub v skutočnosti známy ako jedno z najlepších miest na zamestnanie v meste. Keď po jedenástich rokoch museli kvôli zákonom verejný dom zavrieť, na svojom konte mali sestry Ada a Minna milióny.

image

Vrahovia z močiarov: Sadistický pár, ktorý vraždil a znásilňoval deti dodnes desí Britániu

Tilly Devine z Austrálie

image

Tilly Devine

Wikipedia/

V tom istom roku, ako si získali Chicago sestry Everleighové, sa narodila Tilly Devine v Sydney v Austrálii. Bola hľadaným zločincom. Kradla, pašovala drogy, no zároveň bola zákonným vlastníkom väčšiny nevestincov v Sydney. Ako uvádza portál Biography, tak austrálski muži nesmeli vlastniť verejné domy. Tilly sa sa stala jednou z najbohatších žien v Austrálii. Bola známa nákupom luxusných áut a šperkov. Časť svojho bohatstva dokonca vyčlenila na podplatenie úradov. Mala sklony k násiliu, bola aj nespočetnekrát uväznená za prostitúciu, drogy a dokonca aj vraždu. Napriek tomu si vybudovala reputáciu dobročinnej osoby.

Lulu White z New Orleans

image

Lulu White

Wikipedia/

Jej kúzlom bola záhada, ktorá opriadala jej pôvod. Bola z Alabamy? Kuby? Jamajky? Lulu si podľa toho ako jej to vyhovovali robila nároky na každé z týchto miest. V skutočnosti sa narodila v Alabame v roku 1968. Svoju kariéru začala počas 80. rokov 19. storočia. Pózovala vtedy na pornografických fotografiách. V roku 1894 založila svoj špičkový bordel Mahogany Hall v Storyville. To bolo jediné miesto, kde bola v New Orleans legálna prostitúcia.

Lulu sa nazývala „Diamond Queen“, keďže tvrdila, že má najväčšiu súkromnú zbierku šperkov na juhu. Stavila na „exotiku. Vychvaľovala sa tým, že všetky jej prostitútky sú z jednej osminy černošky. Krátko po tom, čo bola v Storyville v roku 1917 zastavená prostitúcia, sa dostala do vážnych problémov so zákonom. Otvorila si bordel príliš blízko vojenskej základne a následne si odsedela tri roky väzenia. Po omilostení prezidentom Woodrowom Wilsonom sa Lulu vrátila späť k tomu, čo vedela: otvorila si ďalší bordel a viedla ho až do svojej smrti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. apríl 2024 06:38