Instagram/fiftyyearsofawoman
StoryEditor

Sexdesiatnička mení módny svet, je influencerkou a predvádza spodné prádlo

zariDnes15.07.2021., 12:00h
Keď mala Caroline Ida Oursová tesne pred šesťdesiatkou, dala sa na dráhu módnej blogerky a modelky. Dnes táto žena s dlhými striebristými vlasmi pózuje vo francúzskych značkách a brázdi módne móla, aby zviditeľnila ženy staršie ako 50 rokov.
Lajkuj Brainee.sk na

Cvikmi v posilňovni na seba pritiahla pozornosť, napríklad v krátkom filme pre spodné prádlo Promicor – Lingerie francaise. Jej fotografia v podprsenke pre najnovšiu kampaň značky Darjeeling vzbudila veľkú odozvu – nadšenú aj nenávistnú.

„Naozaj nemám postavu, ktorú výrobcovia spodného prádla vyžadujú,“ usmieva sa 61-ročná Oursová, ktorá sa na castingy ako „modelka od vedľa“ dala pred troma rokmi. Od tej doby slávi čoraz viac úspechov.

„Celulitída, tuk na bruchu, vankúšiky na chrbte, to všetko bez problémov ukazujem, beriem na seba všetky riziká. Sú to témy, ktoré sú obzvlášť nepríjemné,“ hovorí Oursová, ktorá sama seba označuje za „šesťdesiatničku“.

Fotí spodné prádlo

Dcére a synovi, ktorí sú teraz na ňu veľmi pyšní, trvalo dlho, kým prijali jej módne aktivity a blog, na ktorom radí, ako sa líčiť, obliekať či mať sa dobre. Rozpíše sa však aj o menopauze, či o romániku s o 20 rokov mladším mužom. Z blogu vzišla aj kniha Génération silver: sans tabous ni limites (Strieborná generácia: bez tabu a limitov).

„Mladé ženy mi hovoria: Ďakujeme, vďaka vám sa nebojíme starnúť. Zlé komentáre mi neubližujú, rozčuľujú ma,“ uviedla modelka, ktorú mrzí nedostatočná súdržnosť medzi ženami. Živor Oursovej, ktorá pracovala v rodinnom obchode so športovými potrebami, sa od základov zmenil v 57 rokoch. Praska jej aneuryzma a skoro zomrela. „Keď som sa zobudila z kómy, povedala som si – DOSŤ. Takto do ďalej nejde, musím so sebou niečo robiť,“ spomína si.

Po založení blogu dostala ponuky na fotenie série pre značku spodného prádla Maison Louve, na módne prehliadky a podporula hnutie Body positivity. To si kladie za cieľ presadiť, že úctu si zaslúžia ľudia všetkých tvarov a veľkostí. Zúčastnila sa aj tohtoročnej prehliadky bacuľatých a ďalších atypických modeliek na parížskom námestí Trocadéro, ktorá má už trojročnú tradíciu. Akcia sa rozrastá a to víta najmä jej organizátorka Georgia Steinová. „Chcela som skončiť po prvej prehliadke v roku 2018. Ale dnes bojujem nielen za pozitívny vzťah k telu, ale aj za syndróm polycystických vaječníkov,“ dodáva.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 19:35